ASKİ'den yenileme atağı! 26 yıllık şebeke ana boru vanaları değiştirildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, Etimesgut, Sincan ve Yenimahalle ilçelerine içme suyu sağlayan şebeke ana borularının 26 yıllık vanalarını 24 saatte yeniledi.
Ecem Çetin
|
04 Ağustos 2022, Perşembe - 11:36
ASKİ'den yenileme atağı! 26 yıllık şebeke ana boru vanaları değiştirildi

ASKİ Genel Müdürlüğü, yıllar içerisinde kullanılmaz hale gelen ve sık sık arızalara sebep olan şebeke ana boru vanaları için harekete geçti. 

300 kişilik personel ve 74 araçlık bir ekiple gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde 20 yıllık vanaların değişimi tamamlandı. 

Müdürlük,  Etimesgut, Sincan ve Yenimahalle'de yer 18 vanayı tamamen yeniledi. 

Bölgede süren yağmur suyu ve atık su deşarj çalışmaları ise ekiplerin 7/24 süren çalışmalarıyla en kısa sürede tamamlanarak, hizmete girecek.

"Bu vanaları değiştirmenin de tam zamanıydı" 

Bölgedeki 3 ayrı noktada yatay sondajlarla yağmur ve atık suları deşarj etme çalışmalarının devam ettiğini, buna paralel olarak, bir kez daha kazı yapılmaması adına da ana ishale hattı üzerinde bulunan vanaların değişimini gerçekleştirme kararı aldıklarını ifade eden ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, şu bilgileri verdi:

"Bu vanalar nereden bakarsanız 26-30 yıllık vanalar. Özelliklerini yitirmek üzereydiler ve zaman zaman arızalarla bizlere birçok sıkıntı yaşatıyordu. Dolayısıyla bu vanaları değiştirmenin de tam zamanıydı."

"Deşarj işlemlerini ise en kısa sürede tamamlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz"

Başlanan deşarj çalışmaları nedeniyle yapılan kazıların ardından bir de vana değişimi için kazıların yapılması ve vatandaşa iki kez sıkıntı yaşatılmaması adına, deşarj çalışması sürerken vana değişimlerinin de yapıldığının altını çizen Erdoğan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Halkımıza aynı sıkıntıyı iki sefer yaşatmamak adına, yağmur suyu ve atık su deşarj çalışmaları sürerken içme suyu vanalarının değişimini de sağlayarak imalatları tamamladık. Deşarj işlemlerini ise en kısa sürede tamamlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

"Çalışmalar boyunca vatandaşımızın mağdur olmaması için elimizden geleni yaptık"

Çalışmalar başlamadan günler öncesinde vatandaşların bilgilendirilmesi için yazılı ve görsel medyada yayınlar yapıldığını, ses araçlarının da kesinti yapılacak bölgelerde anonslar yaptığını da kaydeden Öztürk, "Çalışmalar boyunca vatandaşımızın mağdur olmaması için elimizden geleni yaptık ve kesinti boyunca hiçbir şikayet almadık. Bu sebeple de halkımıza verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1693055/askiden-yenileme-atagi-26-yillik-sebeke-ana-boru-vanalari-degistirildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.