Suriye'de Türk bayrağını yaktılar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun "Esad ve muhalif grupları barıştıracağız" açıklamasını protesto eden Suriyeli muhalifler, Azez’de Türk bayrağını yaktı.
Ankara Masası
|
12 Ağustos 2022, Cuma - 10:44
Suriye'de Türk bayrağını yaktılar

Türkiye'nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolündeki Azez bölgesinden skandal bir görüntü geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun "Esad ve muhalif grupları barıştıracağız" sözlerini protesto eden bir grup   Osmanlı millet bahçesinin önündeki Türk bayrağını yaktı.

Grup daha sonra Türkiye karşıtı sloganlar attı.

Çavuşoğlu ne demişti?

Ankara’da düzenlenen 13. Büyükelçiler Konferansı’nın kapanış konuşmasında  Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriyeli mevkidaşıyla bir görüşme gerçekleştirdiğini söyledi. Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin ise  "Şu anda böyle bir temas söz konusu değil. Cumhurbaşkanımız zaten o soruya cevap verdiler. Uzun zamandır Putin ve Rus yetkililer, ‘Sizi rejimle görüştürelim’ dediler. Esad ile Cumhurbaşkanımızı görüştürmek istediler. Cumhurbaşkanımız da istihbaratların görüşmesinin faydalı olacağını söylemişlerdi. Bir ara istihbaratlar arasında görüşmeler olmuştu. Daha sonra kesinti oldu. Şimdi tekrar başladı. İstihbaratlar arasındaki görüşmelerde birçok konu gündeme geliyor." dedi.

Bağlantısızlar Toplantısı’nda, Belgrad’da Suriye Dışişleri Bakanı ile da kısa bir sohbet ettiğini aktaran Çavuşoğlu "Orada da bu ülkenin tek çıkar yolunun siyasi uzlaşı olduğunu söyledim. Teröristlerin temizlenmesi lazım, kim olursa olsun. Ama diğer taraftan muhalif olan Suriyelilerle rejim arasında barışın olması gerektiğini, Türkiye olarak da böyle bir durumda destek olabileceğimizi söyledik. Suriye’nin toprak bütünlüğünü destekliyoruz.” diye yanıtladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1709334/suriyede-turk-bayragini-yaktilar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.