Neslihan Çevik: Demokrat Parti olarak söz veriyoruz

Artan maliyetlerin üreticiyi olumsuz yönde etkilediğini belirten Demokrat Parti Sözcüsü Neslihan Çevik, "Biz çiftçilerimize söz veriyoruz. Demokrat Parti olarak yine aynısını bugünün şartlarına uygun olarak yapacağız. Ve üreterek hep beraber zenginleşeceğiz" dedi.
Ecem Çetin
|
18 Ağustos 2022, Perşembe - 10:44
Neslihan Çevik: Demokrat Parti olarak söz veriyoruz

Demokrat Parti Sözcüsü Dr. Neslihan Çevik, yaptığı haftalık basın açıklamasında gündemi değerlendirdi.

Üretim maliyetlerinde yaşanan artış sebebiyle çitçinin zorlandığını ifade eden  Çevik, modern tarım yapmanın imkansız hale geldiğini belirterek şöyle konuştu; 

"Yaşanan pandemi süreci tabi ki üretim maliyetlerini negatif olarak etkiledi. Ancak fiyatlardaki artışın adını doğru koymak lazım. Artışın esas sebebi kur maliyetleri ile ilgili. Artan ekipman fiyatları çiftçinin belini büküyor. Modern tarım yapmak, küçük üreticiler, işletmeciler için neredeyse imkansız hale geldi. Bunun sonucunda da araziler el değiştiriyor. "

"Traktör fiyatlarını konuşmaya dilimiz bile dönmüyor"

2021 sonu ve bugünün tarım ekipmanlarını fiyat karşılaştırması yapan Çevik, "20 sıralı mibzer tohum ekici, geçen yıl sonu 33 bin TL'iken bugün tam 90 bin TL. 4'lü normal bir punduk geçen sene 12 bin TL'iken bugün 32 bin TL. 1 litre kapasiteli ilaçlama makinası geçen sene yıl sonu 20 bin TL'iken bugün 60 bin TL. Traktör fiyatlarını konuşmaya dilimiz bile dönmüyor." ifadelerine yer verdi. 

"AKP'nin yeni Türkiye'si var ve anlık değişen fiyatlar var"

"Normalde yılda bir defa maliyet zammı yapan firmalar şimdi üretim bandından çıkana kadar 3 kez değişen maliyetlerle karşı karşıyalar. Ülkemizin temel eksikliği burada da karşımıza çıkıyor." diyen Çevik,  "İthal ham madde ihtiyacı ile dışa bağımlılık. Ama lafa söze gelince milli değerler. Bu sadece üretim ayağı. Bunun bayi ve müşteri ayağı var. Artık kaportasını verdim, fiyatı bloke ettim dönemi eski Türkiye'de kaldı. Bugün artık AKP'nin yeni Türkiye'si var ve anlık değişen fiyatlar var." dedi. 

"Üreterek hep beraber zenginleşeceğiz"

Çiftçilere ve gençlere söz verdiklerini aktaran Çevik, "Demokrat Parti olarak 1 kez daha diyoruz ki, üretmezsek tükeniriz. Üretmemenin maliyeti maalesef her geçen gün katlanarak artıyor. Artık iktidardan umudu kestik. İktidar, inşaat, beton ve AVM sevdalısı. Biz ama çiftçilerimize ve gençlerimize söz veriyoruz. Kurulduğu ilk andan itibaren ülkenin kırsal kesiminde devrimler yapan Demokrat Parti olarak yine aynısını bugünün şartlarına uygun olarak yapacağız. Ve üreterek hep beraber zenginleşeceğiz." şeklinde konuştu. 

Çevik, öne çıkan konu başlıkları;

" Kıbrıs sorununa sırtını dönerek bir iç politika malzemesi yaptı"

Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin İslami Dayanışma Oyunları'nda bugün tek bir sporcuyla bile temsil edilmediğini söyleyen Çevik, "Ağustos 1991’de İslam Birliği Teşkilatında gözlemci üye statüsü kazanan Kırgız Türk Cumhuriyeti, teşkilata üye ülkelerin dahil olduğu ve bizim ev sahipliği yaptığımız İslami Dayanışma Oyunları'nda bugün tek bir sporcuyla bile temsil edilmedi. Güya dünya mazlumlarının sesi olan AKP iktidarı, devletimiz ve milletimiz nazarında milli mesele olarak görülen bir varlık, hak ve adalet sorununa yani Kıbrıs sorununa sırtını dönerek bir iç politika malzemesi yaptı. İktidara geldiği gün toprak vermeyi dahi düşünebiliriz diyen AKP, bugün başta kapalı Maraş’ın açılması meselesi olmak üzere Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ilgili her sorunu yerli ve milli söylemlere malzeme ediyor. Neticede bugün en temelde tanınma sorunu yaşayan Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, ev sahibi olduğumuz ve Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin gözlemci üye olduğu birliğin organizasyonunda temsil edilmiyor, sormazlar mı sen tanımıyorken kim tanısın?" ifadelerine yer verdi. 

Çevik daha sonra şöyle devam etti: 

" Suriye’deki muhalif gruplar şimdide Türkiye’ye muhalif oldu"

"Geçtiğimiz hafta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun kalıcı bir barış için, muhaliflerle Suriye rejimini anlaştırmamız gerekli dediği açıklamasından sonra Suriye’deki muhalif gruplar şimdide Türkiye’ye muhalif oldu. Bu açıklamanın yankıları sürerken AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın Şam ile ilişkiler direkt hale gelebilir daha üst seviyelere yükselebilir sözleri ve AKP’nin hatada ve suçta ortağı olan Devlet Bahçeli’nin de hükümeti Suriye konusunda attığı adımlar ‘değerlidir’ ve ‘isabetlidir’ şeklindeki sözleri Suriye’de bir politika değişikliğinin geleceğini haber veriyor. "

"Görünen o ki iktidar için Esed yeniden Esad olacak"

"Görünen o ki iktidar için Esed yeniden Esad olacak. Suriye ile 12 yıldır yaşanan gerilim seçim öncesi bir yatırım mahiyetinde son bulacak. AKP Suriye’de de her zaman yapmış olduğu gibi yanlışların maliyetini milletimize ödetmiştir. Acı olan şudur ki milletimiz Suriye’de tedavisi mümkün olmayan bir maliyeti yüklenmiş, yüzlerce şehit vermiştir. Dahası ilke ve akıldan uzak inatlarla bugün ekonomik krize sebep olan AKP Suriye’de de bir inat uğruna onmaz yaralar açmıştır. AKP’nin Suriye’deki Esed takıntısı önce sınırlarımızda bir terör devleti kurulmasına sonrada bölgenin jeopolitikasının kalıcı bir şekilde değiştirecek bir duruma, Rusya’nın asırlık hayallerinin gerçekleşmesine, bölgeye yerleşmesine, sıcak denizlere inmesine sebep olmuştur. "

" Bu adımlar  iktidarın seçim kaygıları ile kendi güvenliğini tahkim etmek içindir"

"Demokrat Parti olarak Suriye’de Arap Devleti yönetimi ile Esad ile görüşülmesi gerektiğini, bugün yaşadığımız güvenlik sorunları, demografik sıkıntılar için elzem kabul ettik. Bunu da defaatle beyan ettik, lakin şimdi sormak gerekmekte daha ne kadar hatalarımızın maliyetini ödemeye, gencecik Mehmetçiklerimizin canı pahasına yanlışlarınızın ceremesini çekmeye devam edeceğiz? Bugün diyalog önemli diyen zevat bunu yeni mi anladı? Sayın Bahçeli katil Esad ile görüşme teklifinde bulunanlar akıllarını başlarına alsın derken bugün ne oldu da çark etti? Kuşkusuz bu adımlar ne Türkiye’nin güvenlik sorununu ne de Suriyeli sığınmacı sorununu çözmek için atıldı. Bu adımlar aksine iktidarın seçim kaygıları ile ve hatta kendi güvenliğini tahkim etmek için aldığı adımlardır."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1721169/neslihan-cevik-demokrat-parti-olarak-soz-veriyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.