Selvi: Mansur Yavaş’ın, Kılıçdaroğlu’na rağmen aday olmasına ihtimal verilmiyor

Buğra Kavuncu'nun "Sahada en çok duyduğumuz isim Mansur Yavaş" açıklamasını yazısında değerlendiren Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "Mansur Yavaş, Kemal Kılıçdaroğlu’na rağmen aday olur mu? Cumhurbaşkanı adayı olup Kılıçdaroğlu ile yarışmayı göze alabilir mi?" diye sordu.
Ecem Çetin
|
24 Ağustos 2022, Çarşamba - 10:08
Selvi: Mansur Yavaş’ın, Kılıçdaroğlu’na rağmen aday olmasına ihtimal verilmiyor

2023 seçimlerine 1 yıldan az bir süre kaldı.

Siyaset arenasında cumhurbaşkanı adaylıklarına yönelik tartışmalar sürüyor. 

Cumhur İttifakı'nın adayının Recep Tayyip Erdoğan olduğu açıklanırken, Millet İttifakı'nda henüz kesinleşen bir aday yok.

Belirlenen bir adayın olmamasına rağmen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun isimleri ön plana çıkıyor.

Tartışmalar sürerken İYİ Partili Buğra Kavuncu'dan geçtiğimiz günlerde, "Sahada en çok duyduğumuz isim Mansur Yavaş" ve "Meral Akşener’in en doğru kişi olduğuna inanıyoruz" açıklaması geldi. 

"Mansur Yavaş Kılıçdaroğlu ile yarışmayı göze alabilir mi? "

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında  Kavuncu'nun açıklamalarını değerlendirdi. Yazısında, "Mansur Yavaş, Kemal Kılıçdaroğlu’na rağmen aday olur mu? Cumhurbaşkanı adayı olup Kılıçdaroğlu ile yarışmayı göze alabilir mi?" sorularını gündeme getirdi.

"Siyasette her şey olur"

İYİ Parti yetkililerinin konuya ilişkin olarak, "Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’yla ilgili karar Kılıçdaroğlu’nun elinde. Yavaş ya da İmamoğlu aday gösterilecekse Kılıçdaroğlu’nun aday göstermesi lazım" değerlendirmesini yaptığını aktaran Selvi, "Siyasette her şey olur ama bu aşamada Mansur Yavaş’ın, Kılıçdaroğlu’na rağmen aday olmasına ihtimal verilmiyor" diye yazdı.

" Kılıçdaroğlu’nu destekleyenler son anda vazgeçmesinden endişe ediyorlar"

"İmamoğlu’nu destekleyenlerin, Kılıçdaroğlu’nun kazanamayacağını anlayıp son anda İmamoğlu diyeceğini savunuyorlar" diyen Selvi, "Kılıçdaroğlu’nu destekleyenler ise son anda vazgeçmesinden endişe ediyorlar. Ama Kılıçdaroğlu bu kez gemileri yakmış gözüküyor. Adaylıkta kararlı” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1736885/selvi-mansur-yavasin-kilicdarogluna-ragmen-aday-olmasina-ihtimal-verilmiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.