Gültekin Uysal: AK Parti yağmalama organizasyonuna dönüşmüş

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Sedat Peker'in ortaya attığı rüşvet ağına ilişkin "Milletvekilinin şahsında ortaya dökülen aslında, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin adeta bir siyasi teşekkül olmaktan çıkmış halidir. AK Parti Türkiye’nin, kamunun kaynaklarını yağmalamak için bir organizasyona dönüştü. " dedi.
Ankara Masası
|
31 Ağustos 2022, Çarşamba - 11:42
Gültekin Uysal: AK Parti yağmalama organizasyonuna dönüşmüş

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, FOX TV'de İlker Karagöz'ün konuğu oldu.

Organize suç örgütü lideri olmak suçundan aranması bulunan Sedat Peker'in ortaya attığı rüşvet ağı iddiaları hakkında konuşan  Uysal "Böyle bir ilişki ağlarının Sedat Peker’in açıklamalarının ardından patlamış olması, ve sonrasında yürüyen soruşturmalar var, onları devreye alıyoruz açıklaması kabul edilemez. Aklınız bu zamana kadar neredeydi? Türk Hava Kurumu’nun bütün mülkleri satılırken bütün varlıkları soyulurken aklınız neredeydi?" diye sordu.

"AK Parti yağlama organizasyonuna dönüşmüş"

Uysal sözlerine şöyle devam etti;

"Şimdi bu görüntülere bakınca insanın aklına şair Eşref’in güzel bir sözü geliyor, "Sular musluklar haricinde her yerlere akıyor." Bu milletvekilinin şahsında aslında ortaya dökülen, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bir siyasi teşekkül olmaktan çıkmış Türkiye’nin, kamunun kaynaklarını yağmalamak için bir organizasyona dönüşmüş olmasıdır. Milletvekillerinin istisnaları mutlaka vardır. Bir kısmını istisna tutsak bile her birinin hangi işle meşgul olduğunu görülüyor. Yani bu hanımefendi milletvekiliyken İstanbul Büyükşehir'den ihaleler almış. O açıdan bakınca kanunları biz uygulamak zorundayız."

"Ülkede normlar hiyerarşisi kalır mı?"

Sunucu İlker Karagöz'ün "Siyaset aslında devreye girmeden, savcıların 'ne oluyor bunu ortaya çıkartalım' diyerek zaten devreye girmesi gerekmez miydi?" sorusuna Uysal "Sağlıklı işleyen bir hukuk rejimi olsa bu gerekli. Maalesef sınırsız yetki sıfır denetim mantığı içerisinde, kuvvetler uyumu diyerek Cumhuriyet Başkanlığı hükümet sistemi diye ortaya konulmuş bu sistemde yargı yürütmenin şubesi haline gelmiş durumda. Öyle bir mekanizma kurmuşsunun ki bir kişi yürütmeyi de yasamayı da yargıyı da tayin ediyor. HSK'nın orada üyelerin atanmasında bile  Cumhurbaşkanı'nın fonksiyonu ortada. Böyle bir açıdan bakınca Anayasa Mahkemesi'nin kararlarını uygulamayan hakimleri ödüllendirir daha yüksek noktalara taşırsanız, ülkede normlar hiyerarşisi kalır mı? Sayın Erdoğan hukuk ve demokrasi lehine işliyorsa kabullenir zaten lehine işlemiyorsa 'tu kaka' çünkü demokrasi onlar için konjonktürel bir program." yanıtı verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1745410/gultekin-uysal-ak-parti-yagmalama-organizasyonuna-donusmus
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.