Bakan Bilgin'den büyüme açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Türkiye'nin 2'nci çeyrekte 7,5 büyüdüğünü hatırlattı. Bilgin,'' Türkiye büyümeye devam ediyor'' diye konuştu.
Onur Çetinkaya
|
02 Eylül 2022, Cuma - 13:57
Bakan Bilgin'den büyüme açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, Kurumsal Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi çerçevesinde düzenlenen Kurumsal Çocuk Bakımı Projesi Kapanış Konferansı’na katıldı.

''Türkiye büyümeye devam ediyor''

Açıklanan büyüme rakamlarına ilişkin değerlendirme bulunan Bakan Bilgin, 
''Bütün dünyada küçülme yaşanırken, resesyon tartışılırken Türkiye büyüme devam ediyor. İkinci çeyrekte Türkiye, yüzde 7.5 büyüdü. Yüzde 5’in üzerinde bir büyüme yaklaşık 700 bin istihdam oluşturuyor.Temmuz verilerine göre Türkiye, bu sene yaklaşık 900 bin yeni istihdam oluşturmuştur.” dedi.

Bilgin'den kadın iş gücü katılım açıklaması

Kadınların iş gücüne katılım oranın hızla artmasına rağmen hala yetersiz olduğunun altını çizen Bilgin, “Bu kaçınılmaz bir dönüşüm sürecidir. Türkiye, endüstriyel toplum süreçlerinde ilerledikçe aşama aşama bu katılım oranının da artacağını görüyoruz. Önemli bu katılım sürecine kurumsal yapılarla destek vermek. Kadının ve çocukların gelişimini kurumsal olarak destekleyecek mekanizmaların kurulmasıdır” ifadelerini kullandı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1754732/bakan-bilginden-buyume-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.