Mustafa Destici: HDP'ye yüzde yüz bakanlık verilecek

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Gürsel Tekin'in 'HDP'ye bakanlık verilebilir" açıklamasına ilişkin "Altılı masanın adayı Cumhurbaşkanlığını kazanırsa, yüzde yüz HDP’yi koalisyona alacaklar ve HDP’ye de bakanlık verecekler. Gürsel Tekin bir gerçeği ifade etti. Bu kadar net" dedi.
Ankara Masası
|
06 Eylül 2022, Salı - 12:59
Mustafa Destici: HDP'ye yüzde yüz bakanlık verilecek

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu oldu.

Destici, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" açıklamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Tekin'in bir gerçeği dile getirdiğini aktaran Destici "Millet İttifakı’nın ya da altılı masanın adayı Cumhurbaşkanlığını kazanırsa, yüzde yüz HDP’yi koalisyona alacaklar ve HDP’ye de bakanlık verecekler. Gürsel Tekin bir gerçeği ifade etti. Bu kadar net." ifadelerini kullandı

"Masaya yedinci olarak HDP dahil"

Meclis'te kanun çıkarmak için HDP'yle ittifak yapmak zorunda olduklarını aktaran Destici sözlerine şöyle devam etti;

Çünkü ne diyorlar, anayasa değişmezse dahil, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yürürlükte olsa dahil, biz anayasayı uygulamayacağız ve fiiliyatta parlamenter sisteme geçeceğiz, görünür de bir cumhurbaşkanı olacak ama etkisiz, biz yöneteceğiz. Bu masada olan herkesin eşit söz hakkı olacak buna yedinci olarak HDP’de dahildir. Çünkü HDP’siz Meclis’ten kanun çıkarmaları mümkün değildir

"HDP'le beraber olduklarını inkar etmiyorlar"

HDP’nin Millet İttifakı’nın adayına göre aday çıkarıp çıkarmama kararı alacağını belirten Destici “HDP, Kemal Bey aday olursa, biz aday çıkarmayacağız diyor. Ama Meral Hanım aday olursa biz aday çıkaracağız diyor. HDP’nin söylediği net. HDP, Millet İttifakı’yla altılı masayla beraber. Cumhuriyet Halk Partisi de genel başkan düzeyinde, milletvekili düzeyinde bunu inkar etmiyor. Tam tersine Gürsel Tekin gibi milletvekilleri HDP’ye bakanlık verileceğini ifade ediyor ki bence doğruyu söylüyor." dedi.

"İYİ Parti'nin yeri Millet İttifakı değil"

İYİ Parti'den gelen tepkileri de değerlendiren Destici, İYİ Parti'nin içinde milliyetçi bir kesim olduğunu belirterek "Onların yerinin Millet İttifakı olmadığını daha önce de ifade ettim" diye konuştu.

"Yüzde 90 Kılıçdaroğlu aday"

Mustafa Destici, Millet İttifakı'nın adayı kim olacak tartışmalarına ilişkin ise " Kemal Kılıçdaroğlu epey bir yol katetti. Yüzde 90 aday Kılıçdaroğlu olacak" ifadelerini kullandı.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1761102/mustafa-destici-hdpye-yuzde-yuz-bakanlik-verilecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.