Binali Yıldırım: Yunanistan iyice şımardı

Yunanistan'ın son zamanlarda iyice şımardığını söyleyen AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, "Özellikle seçim zamanında oradaki yöneticilerin ayarları bozuluyor" dedi.
Büşra Ünal
|
14 Eylül 2022, Çarşamba - 19:24
Binali Yıldırım: Yunanistan iyice şımardı

AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Sinop ilinin Saraydüzü ilçesinde vatandaşlarla buluştu. Yaptığı konuşmada Binali Yıldırım, “Türkiye adeta bölgenin sigortası. Kafkaslarda Azerbaycan’da Karabağ’da kardeşlerimize saldırılar yapılıyor, Türkiye onların yanında. Libya’da ne işiniz var diyorlar, Libya’da nasıl ne işimiz var? Biz Libya’da olduğumuz için oradaki kardeşlerimizin birbirleriyle kavga etmeleri tüketmelerinin önüne geçiyoruz. Orada emperyal güçlerin kaynakları sömürmelerinin önüne geçiyoruz. Biz bir Müslüman ilke olarak Libya’da olmayacağız da başka gayrimüslimler mi olacak? Bunu ortaya koymak şuursuzluktur” dedi.

“Yunan halkı ile Türk halkının sorunu yoktur”

Son zamanlarda bazı tutumları ile gündeme gelen Yunan yöneticileri eleştiren Binali Yıldırım, “Yunanistan son zamanlarda iyice şımarıklığı arttı. Yani biz duruyoruz onlar durmuyor. Ama tarih tekerrürden ibarettir, ümit ederiz tekerrür etmez. Yunanistan bizim komşumuzdur. Yunan halkıyla Türk halkının arasında bir mesele yoktur. Ancak zaman zaman özellikle de seçim zamanı oradaki komşularımızda yöneticilerin ayarları bozuluyor” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’ye yakışan budur, beklenen budur”

Müslüman dünyasında yardıma ihtiyaç duyanların her zaman yanlarında olduklarının altını çizen Yıldırım, “Türkiye bölgenin teminatıdır. Suriye’de, Irak’ta, Kafkaslarda Akdeniz’de Karadeniz’de her tarafta Cumhurbaşkanımız olmasaydı Afrika Avrupa kıtlık içindeydi. Ukrayna’daki tahıl koridorunun açılması Cumhurbaşkanımız sağladı. Pakistan’ın üçte ikisi sular altında kaldı, dünya seyrediyor. Ama onlarında yardımına imdadına koşan ülke Türkiye’dir, Türkiye’ye yakışan budur, beklenen budur. Biz büyük bir medeniyetin mensuplarıyız” şeklinde konuştu.

Ziyaretin ardından Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker, Binali Yıldırım’a günün anısına hediye takdim etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1781826/binali-yildirim-yunanistan-iyice-simardi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.