Seyit Torun: Dağ fare doğurdu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, iktidarın açıkladı sosyal konut projesine ilişkin farklı fiyatlar dile getirildiğini belirterek "Ev alma hayali kuran vatandaş şimdi hangisine inanacak? Bunun adı ucuz pazarlamacı gibi milleti kandırmaktır." ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
15 Eylül 2022, Perşembe - 15:20
Seyit Torun: Dağ fare doğurdu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın detaylarını açıkladığı  500 bin sosyal konut, 250 bin konut arsası ve 50 bin iş yeri yapılmasına ilişkin projeyi eleştirdi.

"Sosyal konut projesi dediler, halkı kandırma projesi çıktı" diyen Torun "Dağ fare doğurdu. İktidarın açıkladığı, sosyal konut projesi vatandaşı kandırma projesi çıktı. Erdoğan 2+1 konutların fiyatını 608 bin lira, 3+1 konutların fiyatını 850 bin lira olarak açıklamıştı. Fiyatlar daha bir gün geçmeden zamlandı. TOKİ Başkanı çıktı, bir gün sonra Erdoğan’ı yalanladı. 2+1 konut fiyatının 608 bin lira değil, büyükşehirlerde 780 bin lira olacağını açıkladı. Çevre Bakanı çıktı 3+1 konutların 850 bin lira değil, büyükşehirlerde 950 bin liralardan başlayacağını söyledi." ifadelerini kullandı.

" Bunun adı ucuz pazarlamacı"

Seyit Torun sözlerine şöyle devam etti:

Ev alma hayali kuran vatandaş şimdi hangisine inanacak? Bunun adı ucuz pazarlamacı gibi milleti kandırmaktır. Bu demek oluyor ki vatandaşın ödeyeceği taksit tutarları da artacak. Sözleşmeler imzalandığında daha da değişecek. Üstelik taksitler her yıl iki kere memur maaşlarına göre zamlanacak. Ayrıca dar gelirli vatandaş, bir yıl taksit ödedikten sonra evine girebilecek.

" Yoksa yine mi kandırıldın?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik Torun "Müjde diye açıklama yaparken, niye bunları vatandaşa anlatmadın? Niye gerçekleri vatandaştan sakladın? Bilerek mi vatandaşa yalan söyledin? Yoksa yine mi kandırıldın?" sorularını yöneltti.

100 binlerce kişinin kandırıldığını iddia eden Torun, " endi vatandaşına yalan söyleyen, bu iktidardan millete fayda gelmez." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1784110/seyit-torun-dag-fare-dogurdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.