Bakan Varank, TechAnkara Proje Pazarı etkinliğine katıldı

TechAnkara Proje Pazarı etkinliğine katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, proje pazarında 1.000'in üzerinde projenin görücüye çıktığını bildirdi. Varank, "Etkinlik girişimcilerimizin tüm ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak çözümler üretecek şekilde tasarlandı ve uygulanıyor." diye konuştu.
Onur Çetinkaya
|
26 Eylül 2022, Pazartesi - 16:55
Bakan Varank, TechAnkara Proje Pazarı etkinliğine katıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ankara Ticaret Odası Congresium'da düzenlenen TechAnkara Proje Pazarı etkinliğine katıldı.

Etkinlikte konuşan Varank, bugüne kadar 1.000'in üzerinde projenin görücüye çıktığını belirtti.

"Proje 40 milyon dolarlık yatırım çekti"

3 yıl önce "Milli Teknoloji Hamlesi" vizyonuyla hazırlanan projelerden bazılarının toplamda 40 milyon dolarlık yatırımı şirketlerine çekmeyi başardıklarını kaydeden Mustafa Varank, Bakanlık politikalarının genel çerçevesini oluşturan strateji dokümanında 2023'te ülkede 10 "unicorn" girişim çıkarmayı hedef olarak belirlediklerini hatırlattı.

Sözlerini sürdüren Sanayi ve Teknoloji Bakanı, "Peki bunu duyan müzmin muhalifler ne yaptı biliyor musunuz? Hayal görmeyin, Türkiye'den 'unicorn' falan çıkmaz diyerek her zaman yaptıkları gibi bu ülke insanının ve gençlerinin potansiyelini küçümsediler ama biz onların artık alışık olduğumuz bu tavırlarına aldırış etmedik." ifadelerini kullandı.

Küresel basın, 'Türkiye Avrupa'da teknolojinin yıldızı nasıl oldu' şeklinde manşetler atıyor diye konuşan Varank," İlk kez böyle bir durumla karşılaştıkları için doğal olarak şaşırmış olabilirler." değerlendirmesinde bulundu.

"TechAnkara Proje Pazarı'nda 1000'in üzerinde proje görücüye çıktı"

2022'de de trendin yükselerek devam ettiğini gözlemleyebildiklerine dikkati çekerek, bu yılın ilk altı ayında Türk girişimcilerinin 1,4 milyar dolar yatırım aldıklarını vurgulayan  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TechAnkara Proje Pazarı etkinliğinde bugüne kadar 1.000'in üzerinde projenin görücüye çıktığını belirterek, bunlardan yaklaşık 900'ünün ticarileşmeyi başardığını aktardı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1800935/bakan-varank-techankara-proje-pazari-etkinligine-katildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.