Kadir Mısıroğlu'nun ailesi Meral Akşener'in sözlerini yargıya taşıdı

Kadir Mısıroğlu'nun ailesi “Sarayda ağırlandı o şerefsiz, sarayda ağırlandı o ahlaksız. Gereğini yapamadım özür dilerim” ifadelerini kullanan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında suç duyurusunda bulundu.
Ankara Masası
|
27 Eylül 2022, Salı - 09:21
Kadir Mısıroğlu'nun ailesi Meral Akşener'in sözlerini yargıya taşıdı

Atatürk'e yönelik sözleri nedeniyle tartışma yaratan 2019 yılında vefat eden Kadir Mısıroğlu'nun ailesi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in sözlerini yargıya taşıdı. 

Ailenin avukatı Faruk Keleştimur,  Akşener'in Mersin'de yaptığı konuşmada isim vermeden kullandığı ifadelerle Türk Ceza Kanunu'nun 130, maddesinin 1. fırkası kapsamında 'Kişinin hatırasına hakaret' suçunu işlediğini iddia etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na Kadir Mısıroğlu'nun çocuğu adına suç duyurusunda bulunan Keleştimur "Mısıroğlu'nun Zübeyde hanıma dair hiçbir şekilde bahse konu ithamlarda bulunmadığı bilakis bu husustaki itham ve iftiraya ilişkin reddiye mahiyetinde beyanlarda bulunduğu açıktır" açıklamasında bulundu.

Keleştimur, Akşener'in Mısıroğlu'na hakaret ettiğini savundu.

" Sarayda ağırlandı o şerefsiz"

İYİ Parti lideri Akşener, "İzmit'in Gündoğdu Köyü'nden çıkmış bir ailenin kızıyım. Atatürk'ün anasının adını taşıyan Zübeyde Hanım Şehit Aileleri Derneği'nin uzun yıllar başkanlığını yaptım, yöneticiliğini yaptım. Atatürk'ün o mübarek anasının genelevde çalıştığını söyleyen bir şerefsize gereğini yapamadım. Özür diliyorum. Sarayda ağırlandı o şerefsiz, sarayda ağırlandı o ahlaksız. Gereğini yapamadım özür dilerim, özür" demişti. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1802579/kadir-misiroglunun-ailesi-meral-aksenerin-sozlerini-yargiya-tasidi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.