Kurum, "Konut piyasası durdu. Fiyatlar sabitlendi"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal konut projesinin açıklanmasının ardından konut fiyatlarının gerilemeye başladığını söyledi. ikinci kampanya için hazırlıkların yapıldığını belirtti.
Onur Çetinkaya
|
27 Eylül 2022, Salı - 10:39
Kurum, "Konut piyasası durdu. Fiyatlar sabitlendi"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

"Konut fiyatları gerilemeye başladı"

Bakan Kurum, sosyal konut projesi üzerine yaptığı değerlendirmede, "Konut piyasası durdu. Fiyatlar sabitlendi, geri geldi, hatta biraz daha geri geliyor. Konut almak içi iyi bir zaman. Açıkçası piyasayı yönlendiriyoruz şu anda. Sosyal konut projesinde fiyatları açıklayınca hepsi durdu. Firmalar müşteri çekebilmek için ister istemez fiyatı geri çekecek, vadeyi uzatacak." ifadelerini kullandı.

Konutta ikinci hamle müjdesi

Dar gelirliler için konutta ikinci bir hamlenin yapılacağını söyleyen Kurum," Emlak Konut, GYODER, İNDER ve TMB ile görüşüyoruz, Hazine Bakanlığı ile faiz konusunda çalışmamız var, indirimi ve taksidi de çalışıyoruz. Kampanyayı ekim ayı içinde açıklayacağız." açıklamasını yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1802921/kurum-konut-piyasasi-durdu-fiyatlar-sabitlendi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.