Mustafa Elitaş: Abdullah Gül İçine siniyorsa aday olsun

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, altılı masada adı geçen Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adaylığına ilişkin " Kendisine muhtıra verip 'şeriatın kestiği parmak acımaz' diyen adamların aday olmasını içine sindiriyorsa yolu açık olsun." ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
28 Eylül 2022, Çarşamba - 09:56
Mustafa Elitaş: Abdullah Gül İçine siniyorsa aday olsun

2023 seçimleri yaklaşırken, altılı masanın adayı kim olacak tartışmaları sürüyor.

Adayın genel başkanların yanı sıra, masa dışından da bir isim olabileceği konuşuluyor. Bu isimlerden biri de  eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül.

Altılı masada yer alan bazı partiler eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adaylığını dile getirirken, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş tartışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

" Herkes kendine yakışanı yapar"

Elitaş, "Hata değil, haksızlık yapıyor. 27 Nisan e-muhtırası Abdullah Bey ve Hanımefendiye karşıydı. Kendisine muhtıra verip 'şeriatın kestiği parmak acımaz' diyen adamların aday olmasını içine sindiriyorsa yolu açık olsun. 'Atatürk'ün makamına başörtüsü ile nasıl girecek' diyen birisine karşı muhtıra verildiyse, buna karşı 'asker demokratik hakkını kullanıyor' diyenlerle birlikte olup bunu içine sindiriyorsa yakışanı yapar. Herkes kendine yakışanı yapar. Onu aday göstermeye niyetlenenler, 27 Nisan e-muhtırasını yaptınız, 28 Şubat'ı yaptınız. O dönemde Abdullah Gül başbakan yardımcısıydı. Eşinin üniversite kaydını yaptırmadılar. Bunu içine sindiriyorsa yolu açık olsun. O zaman zihnimde müthiş bir soru işareti yapar" dedi. 

"Tek hedefi var Tayyip Erdoğan'ı göndermek"

Nehaber24'e konuşan Elitaş, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu ne biçim bir iş. Bir taraftan adamı Cumhurbaşkanı yaptırmamak için e-muhtıra veriyorlar, şimdi onu aday göstermeye çalışıyorlar. 6'lı masanın tek hedefi var, Tayyip Erdoğan'ı göndermek. Başka hiçbir şeyleri yok"

http://www.ankaramasasi.com/haber/1804167/mustafa-elitas-abdullah-gul-icine-siniyorsa-aday-olsun
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.