Erdoğan, "İstanbul'un belediye başkanı nerede?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattının açılışında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bahanelerin arkasına gizlenmedik. İstanbul'un her meselesi ile bu işin sorumlularından bile daha fazla ilgileniyoruz." diye konuştu.
Onur Çetinkaya
|
02 Ekim 2022, Pazar - 16:53
Erdoğan, "İstanbul'un belediye başkanı nerede?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sabiha Gökçen İstasyonu'nda Pendik-Sabiha Gökçen Metro Hattı Açılış Töreni'ne katıldı.

 Sabiha Gökçen Pendik'ten 10 dakikada, Kartal'dan 12 dakikada, Kadıköy'den 50 dakikada ulaşmak mümkün hale geldi diyen Erdoğan, "Hattı İstanbul Havalimanı'na kadar ulaştıracağız. Bugünkü projenin açılışıyla birlikte İstanbul'daki raylı sistem ağını 270 km'nin üzerine çıkarıyoruz." diye seslendi.

Sözlerine devam Cumhurbaşkanı, birileri bizim yaptığımız raylı sistemleri sahiplenmek istiyor. Bunlara en güzel dersi Haziran'da vereceğiz ifadelerini kullandı.

"İstanbul halkını sahipsiz bırakmıyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, "Biz aziz şehir için hep koşturduk Bahanelerin arkasına gizlenmedik. İstanbul'un her meselesi ile bu işin sorumlularından bile daha fazla ilgileniyoruz. Görevi olmadığı halde ilgili bakanlığımız sorunları çözüp milleti mağdur etmiyor. İstanbul halkını sahipsiz bırakmıyor. Eli İstanbul'da gözü başka yerde olanların eksiğini biz tamamlayacağız. Kimseyi ötekileştirmeden, dışlamadan bu şehirde yaşayan her insanı kucaklaşacağız. Aile kurumumuza yönelik saldırılara göz yummayacağız. Gençlerimizi mankurtların eline düşürmeyeceğiz." dedi.

"İstanbul'un belediye başkanı nerede?"

Erdoğan konuşmasının devamında, "İstanbul'un her meselesiyle bu işin sorumlularından bile daha çok ilgileniyoruz. Turizminden ticaretine bu şehrin her gündemi bizim gündemimizdir. Yeri geldiğinde eli İstanbul'da gözü başka yerlerde olanların eksiğini de biz tamamlıyoruz. Sel oluyor, kar yağıyor, yangın çıkıyor bakanlarımızla, kurumlarımızla anında olaya bizzat yerinde vaziyet ediyoruz. İstanbul'un belediye başkanı nerede? Bodrum'da. Ama Erdoğan'ın bakanları nerede? Vakaların olduğu yerde. Yeri geliyor Elazığ'da, Kastamonu'da, Bartın'da... Bir yerde olay mı var? Tabii ki burada Erdoğan bütün arkadaşlarıyla buna müdahale edecek.

Mevcut belediye başkanı ya bende bir köşesinden tutayım. Ya yok böyle bir derdi. Göreve geldiğinden beri her taraf çukur, Bir asfalt dök, şu yolları bir düzenle görelim. Ben İstanbulluyum, nerede, neyin, nasıl olduğunu gayet iyi bilirim. Bana İstanbullu vatandaşım soruyor 'Bu belediye başkanı ne iş yapar?' Haziran geliyor, Haziran'da bunların topuna gereken dersi benim milletim verecektir. Bizim derdimiz makam mevki değil, millete hizmet. Bay Kemal herhalde burayı da sahiplenmezsin." ifadelerini kullandı.

"Teröre destek veren herkes Türkiye düşmanıdır"

Mersin'de terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırıya ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı, "Mersin'deki saldırı, sinsi saldırının örneği. Malum parti, PKK'nın uzantısı, terörde kadınları kullanıyor. Terör örgütleri üzerinden oynanab bu oyuna destek veren herkes Türkiye düşmanlarından yanadır'' dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1814399/erdogan-istanbulun-belediye-baskani-nerede
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.