TBMM Genel Kurulunda iki madde kabul edildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda, "dezenformasyonla mücadele düzenlemesi" olarak bilinen Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ilk iki maddesi kabul edildi.
Onur Çetinkaya
|
05 Ekim 2022, Çarşamba - 09:24
TBMM Genel Kurulunda iki madde kabul edildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu dün protesto ile açıldı.

CHP’li vekiller “Sansür yasasına hayır”, “Basın ve ifade özgürlüğü istiyoruz”, “Anayasaya aykırı yasa geri çekilsin” yazılı dövizleri açtı. 

Sansür yasası teklifi gazeteciler tarafından da protesto edildi. Bazı basın mensupları siyah maskelerle Genel Kurul basın locasında tasarıya tepki gösterdi.

"Sosyal medya teklifi"

Genel Kurulda, "dezenformasyonla mücadele düzenlemesi" olarak bilinen Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ilk iki maddesi kabul edildi.

Kabul edilen maddelere göre, yasal zemine kavuşturulmaları için internet haber siteleri ile basın kartına ilişkin konular, Basın Kanunu'nun kapsamına alınarak, radyo, televizyon, kamu kurum ve kuruluşlarının yürüttükleri enformasyon hizmetlerinde çalışan kamu personeli, basın kartı düzenlenmesi bakımından süreli yayın çalışanları gibi değerlendirilecek.

Basın Kanunu'nun amaçları arasına basın kartına ilişkin usul ve esasları belirlemek de eklenecek. Teklifle basın kartı talep eden medya mensupları ve enformasyon görevlileri, kanun kapsamına dahil edilecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1817580/tbmm-genel-kurulunda-iki-madde-kabul-edildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.