Babacan, "Diplomasi son derece zayıfladı"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Dış Politika ve Güvenlik Eylem Planı'nı açıkladı. İktidarın diplomasisini eleştiren Babacan, "Diplomasi son derece zayıfladı. Dış ilişkiler repertuarında yalnızca silahlı gücümüz kaldı. " diye konuştu.
Onur Çetinkaya
|
10 Ekim 2022, Pazartesi - 13:42
Babacan, "Diplomasi son derece zayıfladı"

DEVA Partisi lideri Babacan, partisinin Dış Politika ve Güvenlik Eylem Planı'nı açıkladığı konuşmasında değerlendirmelerde bulundu.

"Diplomasi zayıfladı, ülkemizin sözü dinlenmeyen bir duruma düştü"

Seçimlere 22 eylem planıyla gideceklerini ifade eden Babacan, İktidarın dış politika ve diploması görüşmelerini eleştirdi.

Babacan, " Şuanda Türkiye'nin bir dış politikası yok. Bir kişinin dürtülerine bağlı şahsileştirilmiş dış ilişkiler seti var. Ben yaptım oldu anlayışıyla yürütülüyor. Diplomasi son derece zayıfladı. Dış ilişkiler repertuarında yalnızca silahlı gücümüz kaldı. Ülkemiz sözü dinlenmeyen bir duruma düştü. Neredeyse sıfır başarı dönemindeyiz. Son yıllarda dış politikada ne tarihsel sorunlarda çözüme ulaşabildik ne de güncel gelişmeleri lehimize çevirecek adımlar atabildik." diye konuştu.

İktidar durumunda hükümetin kavgacı ve içe kapalı maceralarına son vereceklerini söyleyen Ali Babacan, "DEVA Partisi iktidarında daha sık Brüksel haberleri göreceksiniz." açıklamasında bulundu.

"Ülkemizin yalnızlık senfonisi bitireceğiz"

Türkiye'nin çıkarlarını akıl ve hukukla koruyacaklarını belirten Babacan, barışçıl bir ülke olunacağının altını çizdi. 

DEVA lideri sözlerine, "Eğitim de yükseleceğiz. Fırsat eşitliğini savunacağız. Kolektif hakları güvence altına alacağız. Böylece dış politikada sözü dinlenen güçlü bir ülke olacağız. Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna değer kazandıracağız. Ülkemizin yalnızlık senfonisi bitireceğiz." şeklinde devam etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1826556/babacan-diplomasi-son-derece-zayifladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.