Ankara Büyükşehir Belediyesi et desteği ödemelerini erteledi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, suya yüzde 50 indirim getiren teklifin mecliste kabul edilmesinin ardından 'Et Desteği’nin ertelendiğini duyurdu.
Ankara Masası
|
11 Ekim 2022, Salı - 15:24
Ankara Büyükşehir Belediyesi et desteği ödemelerini erteledi

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclisi’nde, AK Partili üyelerin su ücretlerine yüzde 50 indirim teklifi, Mansur Yavaş'ın veto kararına rağmen dün tekrardan kabul edildi. 

Alınan bu kararın ardından ABB dikkat çeken bir adım attı. Her ay sosyal yardım alan aileler için ödenen 130 TL’lik ‘Et Desteği’nin ertelendiği duyurdu.

"ASKİ'ye para aktarmak zorunda kalacağız"

Ankara Büyükşehir Belediyesinden vatandaşlara gönderilen mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Ankara’da suyun maliyeti 24 TL iken fiyatı ise 13 TL, yani maliyetinin yarısıydı. Sosyal yardım alan vatandaşlarımıza ise 10 tona kadar tonu 1 TL’den veriliyordu. ABB Meclisi'nde; hiç durmadan artan elektrik, doğal gaz, mazot ve diğer giderlere rağmen zaten ucuza satılan suyun ücretine AK Partili üyelerin verdiği kanun dışı önergeyle yüzde 50 indirim kararı alındı.
Bu kararla ASKİ iflas bayrağını çekmiştir. Su hayati öneme sahiptir. ASKİ'nin geliri sadece elektrik giderini bile karşılayamayacaktır. Ankara'nın susuz kalmaması için Belediye bütçesinden ASKİ'ye para aktarmak zorunda kalacağız. Bu nedenle Türkiye'de ilk kez yapılan ve her ay düzenli olarak ödenen et desteğini ertelemek zorunda kaldık. Bu kanun dışı kararı mahkemenin iptal etmesi durumunda desteklerimiz devam edecektir. Saygılarımızla.”

ABB'den alınan kararın ardından açıklama

ABB’den yapılan açıklamada yıllık 300 milyon metreküp su sağlanan Ankara’da ücretin 6 TL olması ile elde edilecek olan 1.8 milyar TL’lik gelirin, ASKİ’nin 2.3 milyar TL olması beklenen yıllık elektrik giderinin dahi karşılamayacağı ifade edildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi, alınan kararın Ankara’da pek çok projenin durmasına neden olacağını açıkladı. ABB yönetimi, içme suyu hattı projeleri, su taşkınları yaşanmasına neden olan bölgelerde yapımı süren altyapı çalışmalarının mali yapıdan açılamaz hale geleceği açıkladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1829420/ankara-buyuksehir-belediyesi-et-destegi-odemelerini-erteledi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.