Yaşar Neslihanoğlu'ndan Fatih Ünal'a sitem

ABB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, Başkanvekili Fatih Ünal'ın dün kendisine söz vermeden meclisi kapatmasına tepki göstererek " Bu nasıl bir tarz ya, bu nasıl bir üslup sayın başkan. Ben bunu size yakıştıramadım" dedi. Neslihanoğlu, Mansur Yavaş yokken meclisi yönetme konusunu bir kez daha düşüneceklerini söyledi.
Ankara Masası
|
13 Ekim 2022, Perşembe - 18:56
Yaşar Neslihanoğlu'ndan Fatih Ünal'a sitem

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclisi  Ekim Ayı Meclis Toplantısı 4. Birleşimi'nde kürsüye çıkan CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, bir önceki birleşimde kendisine söz vermeden meclisi kapatan Başkanvekili Fatih Ünal'a tepki gösterdi.

Murat Köse'nin konuşmasının ardından kendisine cevap hakkı tanınmadığı hatta alaycı bir tavırla 'yarın hazırlan da gel' gibi ifadelerin kullandığını belirten Neslihanoğlu "Demekki cevabı dinleyecek durumda değilsiniz. Ben vereceğim cevabı dinlemeden kaçtığınız" dedi.

Neslihanoğlu, suya indirim önergesinin ayaklarına dolaştığını belirtirken "Bunu bastırmak için bu tarz söz vermeden ya da böyle meclisten kaçarak bu tarz faaliyetlerde bulunmanız, hem siyasi hayatınızı, hem de AK Parti'nin siyasi bitirirsiniz" şeklinde konuştu.

"Ben bunu size yakıştıramadım"

Fatih Ünal'a eleştirilerine devam eden Yaşar Neslihanoğlu sözlerine şöyle devam etti:

Sayın başkan, burada AK Parti’nin meclis başkan vekili gibi davranmayacaksınız. Siz burada meclisin başkan vekilisiniz, meclise bağımsız olarak meclisi yöneteceksiniz. Şimdi belediye başkanınız izinli olduğu günlerde, belediye başkan vekili varken bile, belediye başkan vekilinin o meclisi yönetme yetkisi var. O varken bile, seçilmiş başkan vekiline müdahale etmedik, meclis başkan vekilimiz yönetsin dedik. Ama siz dün 'bir dakika Yaşar bey' deyip sonra meclisi kapattınız.  Bu nasıl bir tarz, bu nasıl bir üslup ? Sayın başkan, ben bunu size yakıştıramadım. Ama biz bu durumu, Mansur başkanımız izinliyken meclisi yönetme yetkisi konusunu bir kez daha düşüneceğiz. Burada belediye başkan vekilinin bu yetkisi var, izinli olduğu günler belediye başkan vekilinin meclisi yönetme konusunu düşüneceğiz, bunu açıkça belirtmek istiyorum.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1832760/yasar-neslihanoglundan-fatih-unala-sitem
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.