Kılıçdaroğlu'ndan TTB'ye ziyaret

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Tabipler Birliği'ne yaptığı ziyarette yaptığı açıklamada sağlık çalışanlarının topluma doğru bilgi vermek istediği için suçlandığını söyledi.
Ankara Masası
|
22 Eylül 2020, Salı - 12:31
Kılıçdaroğlu'ndan TTB'ye ziyaret
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "kapatılsın" dediği Türk Tabipler Birliği'ni ziyaret etti. Ziyaret ardından kameraların karşısına geçen CHP lideri, sağlık çalışanlarının topluma doğru bilgi vermek istediği için suçlandığını ifade etti. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına da tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Tüm vatandaşlarımıza sesleniyorum, sağlık çalışanlarına şiddet asla kabul edeceğimiz bir şey değildir." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Doğru bilgiler verilmiyor"

TTB suç işlemiyor, yöneticileri uyarıyor. Baştan bir strateji belirlemesi gerekiyordu iktidarın. Salgının önlenmesi gerekiyordu, yaptılar başta, sokağa çıkma yasağı, okulların kapatılması gibi. Ama bu kararların doğuracağı bir şey vardı, işsizlik ve arkasından yoksulluk. Hükümetin buna da çözüm üretmesi gerekiyordu. Verileri bir siyasetçi değil bilim kurulu açıklayacaktı. Alınması gereken önlemleri bir siyasetçi değil, bilim kurulu açıklayacaktı. Bunların hiçbirisi yapılmadı. Sayın Cumhurbaşkanı bilim kurulunun öncüsü değil, nasıl oluyor da talimatları yerine getiriyor. Doğru bilgiler verilmiyor. Vatandaşın yüzde 59'u bilgilerin doğru olmadığını düşünüyor. Halka doğru bilgilerin verilmesi gerekiyor.

"Olayın ciddiyetini kavrayamadılar"

Sağlık çalışanları özverili çalışıyor, günün 24 saati çalışıyor. Hangi politikacı 24 saat çalışıyor? Öyle bir noktaya geldik ki, hastayı kurtarmak için çaba harcayan, evine gidemeyen, dinlenme gününü belediyelerin sağladığı otel gibi yerlerde geçiriyor. Sonra bir hekimlere geldik dedik ki bu hekimler suçlu, TTB'nin kapatılması lazım. Niçin? Gerçekleri söyledikleri için. Baştan itibaren olayın ciddiyetinin, varolan devleti yöneten kesim bu olayın ciddiyetini kavrayamadı.

"Siyaset kurumunun dinlemesi gerek"

Gerçekler dillendirilmeli ki siyaset kurumları ona göre önlem alsınlar. Siyaset kurumuna içinde yaşadıkları bütün tabloyu net bir şekilde sunuyorlar. Madem ki tek adam yönetimi var, TTB'yi, Eczacılar Birliği'ni falan çağırıp sorması gerekiyordu. Oradan oturup ahkam kesmek kolay, asıl suçlu dinlemeyenlerdir. Siyaset kurumunun oturup dinlemesi lazım, suçlaması değil.
http://www.ankaramasasi.com/haber/184155/kilicdaroglundan-ttbye-ziyaret
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.