Süleyman Soylu dezenformasyon yasasına gelen eleştirilere yanıt verdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun 44’üncüsünü düzenlediği Küresel Mahremiyet Asamblesi’nde yaptığı konuşmada dezenformasyon yasasına yönelik gelen eleştirilere yanıt verdi. Soylu "Türkiye’nin çıkardığı dezonformasyon yasasının daha katısı Almanya’da var, Fransa’da var. Hatta İngiltere de öyle bir yasa hazırlığı var ki hükümet kurulabilse o yasayı geçirebilecekler" dedi.
Ankara Masası
|
25 Ekim 2022, Salı - 15:15
Süleyman Soylu dezenformasyon yasasına gelen eleştirilere yanıt verdi

Kişisel verilerin korunması alanında çalışan yetkili otoriteleri bir araya getiren en büyük platformlardan biri olan Küresel Mahremiyet Asamblesi'nin 44'üncüsü İstanbul'da başladı.

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen konferansa İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanı sıra İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, Meksika INAI Başkanı Blanca Lilia Ibarra Cadena ve KVKK Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir katıldı.

"Veriyi canavara dönüştürmemeliyiz"

Bakan Süleyman Soylu konferansta yaptığı konuşmada, "Kişisel verileri korumayla ilgili Avrupa'nın uygulamalarıyla Türkiye'nin uygulamaları arasında fark söz konusu değil. Gerek tam istisna, gerek kısmi istisna konusunda bizi öyle bir köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar ki Türkiye'nin kamu düzeni, kamu güvenliği olsun burada ciddi bir çifte standartla karşı karşıya kaldığımızı ifade etmek istiyorum. Mahremiyet Hz. Adem'den bugüne kadar var. Bu insanlığın sonuna kadar devam edecek. Elbette veriler bir canavara dönüştürülmemelidir. İyi kullanılmalıdır. Veriyi canavara dönüştürmemeliyiz. Veri ahlakı oluşturmalıyız. Çocuk gibi büyüterek eğitmeliyiz" dedi.

"Çifte standartla karşı karşıyayız"

Bakan Soylu,  Türkiye'nin çıkardığı dezonformasyon yasasına yönelik içerden ve dışarıdan tepkiler geldiğini belirterek şunları söyledi:

"Bu dezenformasyon yasasının daha katısı Almanya'da var, Fransa'da var. Hatta İngiltere de öyle bir yasa hazırlığı var ki hükümet kurulabilse o yasayı geçirebilecekler. Demokrasinin ve özgürlüğün rafa kalktığını ifade edebileceğimiz bir yasa hazırlığı var. Duran adam eylemi vardır. İngiltere'de bu yasayla, bu yasaklanıyor. Herhangi bir tren yolunda eylem söz konusu olabilecekse kamu düzeni ve devlet güvenliği açısından bunlar da yasaklanıyor. Elbette ki ülkeler bu özellikle teknoloji ve veri konusundaki yapılan saldırılara karşı bir takım tedbirler almaya çalışıyorlar. Bu kendi ülkemiz tarafından veya bu egemenliğin karşısında duran ülkeler tarafından yapıldığı andan itivaren uluslararası sistem hemen o ülkeleri farklı kodlamaya ve şekillendirmeye başlıyor. Bunla karşı karşıyayız ve bu çifte standarttır."

Öte yandan, 130'un üzerinde veri koruma ve mahremiyet otoritesi ile kişisel verilerin korunmasıyla ilgili uluslararası kuruluşun bir araya geldiği konferansın bu yılki ana teması Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) tarafından 'Bir Denge Meselesi: Hızlı Teknolojik Gelişme Çağında Mahremiyet' olarak belirlendi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1870117/suleyman-soylu-dezenformasyon-yasasina-gelen-elestirilere-yanit-verdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.