Büyük Birlik Partisi Lideri Destici'den sosyal yardımları kesen ABB Başkanı Yavaş'a eleştiri

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Mansur Yavaş’ın su indirimini mahkemeye taşımaya hakkı olduğunu belirterek, “Ama şimdiden mahkemenin kararını etkilemek için mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermezse ya da bizim başvurumuzu olumlu neticelendirmezse bizde sosyal yardımları keseriz, yatırımları durdururuz gibi açıklamalar bence yargıya da bir müdahale ve vatandaşa da bir gözdağıdır. Bu kabul edilemez” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
19 Ekim 2022, Çarşamba - 14:13
Büyük Birlik Partisi Lideri Destici'den sosyal yardımları kesen ABB Başkanı Yavaş'a eleştiri

Mustafa Destici, su indirimi sonrası Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ın  sosyal yardımları kesme kararını Ankara Masası’na değerlendirdi.

Dar gelirlilerin temel giderler noktasında sıkıntı çektiğini belirten Destici, bu çerçevede bir insanın hayatını devam ettirebilmesi için gereken su miktarının ücretsiz olması yönünde partisinin önerisi olduğunu hatırlattı.

Destici, Ankara’da Ak Parti ve MHP’li Belediye Meclis üyelerinin de duyarlılık gösterip suya indirim karaı aldıklarına işaret etti.

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın da seçim öncesi su fiyatlarının 2-3 kuruş olacağı, köylüye suyu bedava vereceği ve sudan para kazanılmayacağı yönünde açıklamaları bulunduğunun altını çizen Destici, bu yüzden Yavaş’ın Ak Parti ve MHP’li Belediye Meclis üyelerinin aldığı suya yüzde 50 indirim kararına saygı duyması ve uygulaması gerektiğini vurguladı.

BBP Lideri Destici şunları söyledi:

“Sosyal yardımları keseriz açıklaması yargıya müdahale ve vatandaşa gözdağıdır”

“Öncelikle belediye başkanının ve belediye yönetiminin Meclis’in bu kararına saygı duyması ve bu kararı uygulaması gerekir. Tabii ki mahkemeye başvurma hakkı var mıdır, vardır, bunu da yapmıştır. Mahkemenin vereceği karara da herkes uyacaktır. Ama şimdiden mahkemenin kararını etkilemek için mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermezse ya da bizim başvurumuzu olumlu neticelendirmezse bizde sosyal yardımları keseriz, yatırımları durdururuz gibi açıklamalar bence yargıya da bir müdahale ve vatandaşa da bir gözdağıdır. Bu kabul edilemez.”

“Maaşları ödeyemez hala gelmişse belediyenin3,5 yıllık yönetimini sorgularız”

“Bir kere belediye meclisi nasıl diğer kararlarında herkes uyuyorsa bu kararına da herkesin saygı duyması lazım. İkincisi sadece suya yapılan zammın ya da su fiyatlarının yüzde 50 indirilmesiyle eğer bugün Ankara Büyükşehir Belediyesi batma noktasına gelmişse, maaşları ödeyemez bizzat belediye başkanının ağzından çıkan ifadeyle maaşları ödeyemez duruma gelmişse, sosyal yardımları yapamaz duruma gelmişse o zaman biz de burada belediyenin bu üç, üç buçuk yıllık yönetimini elbette sorgularız.”

“Binlerce elemanı partizanca belediyeye doldurursan bu sonucu da yaşarsın”

“ Acaba buna tek başına suya yapılan indirim mi sebep oldu? Belediye başkanına göre öyle. Peki onbinlerce belediyeye yeni personel alındığı söyleniyor ve bunlar sınavla da alınmıyor. Bunlar KPSS puanıyla da alınmıyor. CHP ve İyi parti’nin çokça eleştirdiği mülakat dahi yapılmıyor. Tamamen CHP’den, İyi Parti’den, CHP eliyle HDP’den gelen listelerle bu elemanların alındığı söyleniyor. 20 binin üzerinde olduğu söyleniyor elemanı partizanca bir yaklaşımla büyükşehirin kadrolarına doldurursan elbette ki bu sonucu yaşarsın”

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bir tasarruf yapacaksa buna belediyeye aldığı 20 bin kişiden başlaması gerektiğini bildirdi.

" Türkiye’nin başında olduğunuzda böyle bir süreçle karşı karşıya kalırsanız hangi halleri Türkiye’ye yaşatırsınız?"

“Su fiyatının yüzde 50 indirilmesi niye bir belediye başkanını rahatsız eder ki? Bunu mahkemelere taşır ki?” diye soran Destici, “Sorumsuzca, sınavsız, mülakatsız onbinlerce insanı belediyeye dolduracaksın onlara kaynak var ama milletin kullandığı  temel ihtiyaç maddesi olan suyun fiyatında indirim yapılınca buna karşı hem mahkemeye gideceksin hem maaş ödeyememekle işçileri tehdit edeceksin hem yatırım yapmamakla hem de sosyal yardımları kesmekle vatandaşı tehdit edeceksin bu kabul edilebilir bir şey değildir, aklı selim de değildir, mantıkla da izah edilemez. Bir de Ankara Belediye Başkanlığında daha ilk zorlukta bu hallere düşüyorsanız bir de Türkiye Cumhuriyeti devletinin cumhurbaşkanlığı adayıyla ilgili isminiz geçiyorsa o zaman Türkiye’nin başında olduğunuzda böyle bir süreçle karşı karşıya kalırsanız hangi halleri Türkiye’ye yaşatırsınız bunun da milletimize bir ölçü olması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1857067/buyuk-birlik-partisi-lideri-desticiden-sosyal-yardimlari-kesen-abb-baskani-yavasa-elestiri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.