Erkin Delikanlı: “Müteşekkir olacağına çemkiriyor”

Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı, Ak Parti Grupbaşkanvekili ve Kahramanmaraş milletvekili Mahir Ünal’ın “maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir" sözlerine sert tepki gösterdi. Delikanlı, “Müteşekkir olacağına çemkiriyor” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
25 Ekim 2022, Salı - 16:28
Erkin Delikanlı: “Müteşekkir olacağına çemkiriyor”



Erkin Delikanlı Ankara Masası Gündem Özel programında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Atik’in Ak Parti Grupbaşkanvekili ve Kahramanmaraş milletvekili Mahir Ünal’ın Kahramanmaraş Uluslararası 8. Kitap ve Kültür Fuarı’ndaki “maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir" sözlerini hatırlatması üzerine sert tepki gösteren Delikanlı, Ünal’ın topyekun Cumhuriyet’i ve devrimleri hedef aldığına işaret etti.

Delikanlı, “Müteşekkir olacağına çemkiriyor sayın Bakan. Cumhuriyet bu ülkeye bir kazanımdır. Taşıdığı kimlik Cumhuriyet sayesindedir. Konuştuğu mikrofon Cumhuriyet sayesindedir. Siyaset yaptığı Meclisin çatısı altında Cumhuriyetin sayesinde oturuyor. Atatürk, arkadaşları ve onunla birlikte bu ülkeyi kazanan şehitlerimize hakaretten öteye hiçbir şey yapmıyor. Bunları kafası bu kadar işte . Onların seviyesine hiç düşmeyeyim. Ama Cumhuriyete müteşekkir olacağına çemkirmek hiç de hoş bir davranış değildir.” dedi.

Bunun kutuplaştırmanın bir örneği olduğuna işaret eden Delikanlı, “Kalkmış Cumhuriyet’e dil uzatıyorsunuz. Cumhuriyet olmasaydı Mahir bey o ekrana çıkabilir miydi? “ ifadesini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1870247/erkin-delikanli-mutesekkir-olacagina-cemkiriyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.