Mustafa Destici: İYİ Parti Anayasa değişikliğine hayır diyemez

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhur İttifakı olarak başörtüsü konusunda Meclis'e getirecekleri Anayasa değişikliğine İYİ Parti'nin 'hayır' diyemeyeceğini söyledi. Destici, İYİ Parti tabanında böyle talebin olduğuna dikkat çekti.
Ankara Masası
|
26 Ekim 2022, Çarşamba - 18:21
Mustafa Destici: İYİ Parti Anayasa değişikliğine hayır diyemez

Büyük Birlik Partisi (BBP)  Mustafa Destici, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu oldu.

Destici, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kanun teklifi vereceklerini açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasa değişikliği karşılığını vermesiyle siyasetin gündemi haline gelen başörtüsü tartışmalarına ilişkin konuştu.

Kılıçdaroğlu samimiyse Anayasa değişikliğine evet demesi gerektiğini vurgulayan Destici "Bu sorunu kökten ortadan kaldıralım. Sadece başörtüsünü değil bütün inanç hürriyetini garanti altına alalım. Bunu yaparken de ailenin değerlerini koruma altına alalım diyoruz." ifadelerini kullandı.

"İYİ Parti açıktan hayır diyemez"

Getirilecek teklife ilişkin partilerin nasıl bir tutum alacaklarını da değerlendiren Destici şunları söyledi:

"Bu teklif Cumhur İttifakı’ndaki partilerin imzasıyla Meclis’e gelecek. Buna imza atamak isteyen başka partiler olursa, bundan da memnuniyet duyarız. Öncelikle İYİ Parti. Ben İYİ Parti’nin bu teklife hayır diyebileceğini düşünmüyorum. En çok şunu yapabilir grubunu serbest bırakabilir. Ama açıktan hayır diyemez çünkü tabanının belli bir kısmı inanç konusunda hassas. Referandum dememizin sebebi biraz da bu.

Ben 400 milletvekilinin oyunu da alsa yine halka götürelim derim. Şuanda gördüğümüz tablo CHP ve HDP’nin hayır diyeceği. İYİ Parti’nin yarısı bile evet derse referanduma gidecek 360 sayısını alabiliriz. Halkımız ne derse o olacak. CHP’ye, halkın bunu oylamasından niye rahatsız oluyor sormak lazım."

Mustafa Destici, referandumun seçimle beraber değil, 3 ay içinde de yapılabileceğinin altını çizdi.

Cumhur İttifakı olarak yasa değişikliğine yönelik çalışmaları tamamlamak üzere olduklarını aktaran Destici, önümüzde hafta AK Parti grup toplantısında ayrıntıların Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağını ifade etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1872177/mustafa-destici-iyi-parti-anayasa-degisikligine-hayir-diyemez
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.