Elon Musk, mavi tik için aylık 8 dolar alacak

Elon Musk, Twitter'daki mavi tik rozeti için aylık 8 dolar alınacağını duyurdu.
Editör
|
01 Kasım 2022, Salı - 21:31
Elon Musk, mavi tik için aylık 8 dolar alacak

44 milyar dolara Twitter'ı satın alan ve tüm yönetimi kapı önüne koyarak tek yöneticinin artık kendisi olduğunu ilan eden Elon Musk, sosyal medya platformu üzerinde radikal kararlar almaya devam ediyor.

Bu kez gündemine "mavi tik" rozetini alan Elon Musk, mavi tik için aylık 8 dolar ödeme alınacağını açıkladı.

Mavi tik ücretlerinin tüm ülkelerde aynı fiyattan olmayacağını, ülkelerin satın alma gücü ile orantılı olarak ücret talep edileceğini belirten Elon Musk, mavi tik rozeti sahiplerine de cazip özellikler sunulacağını belirtti.

Mavi tik sahiplerinin uzun video ve ses kaydı yayınlayabileceğini bildiren Elon Musk, diğer kullanıcılarının gördüğü reklamların ancak yarısını göreceklerini, istenmeyen posta dolandırıcılığına kesinlikle maruz kalmayacak şekilde korunacaklarını, bahsetme ve aramalarda da önceliğe sahip olacaklarını kaydetti.

Twitter'la çalışmak isteyen yayıncılar için "ödeme duvarı atlama" imkanından bahseden Elon Musk, bu gelişmenin aynı zamanda Twitter'a içerik oluşturucuları ödüllendirmek için bir gelir akışı sağlayacağının altını çizdi.

Neden 8 dolar?

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından patlak veren 'mavi tik' tartışmaları sırasında yazar Stephen King, Musk'ın mavi tik için kullanıcılardan 20 dolar alacağı yönündeki iddialara tepki göstermişti. "Onlar bana ödeme yapmalı" diyen Stephen King, sosyal medya platformundan ayrılabileceğini söylemişti.

Elon Musk ise Stephen King ile mavi tik pazarlığına girmiş ve King'e, "Bir şekilde masrafları karşılamamız gerekli. Twitter sadece reklam verenlere sırtını dayayamaz. Peki 8 dolara ne dersin?" diye sormuştu. King'i bir kez daha alıntılayan Musk, "Uygulama hayata geçmeden önce mantığını uzun bir şekilde açıklayacağım. Botları ve trolleri yenmenin tek yolu bu" ifadelerini kullanmıştı.

Tek yönetici Elon Musk

Cuma günü 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını tamamladığı Twitter'daki kontrolünü artıran Musk, şirketin CEO'su Parag Agrawal, baş muhasebecisi Ned Segal, hukuk ve politika müdürü Vijaya Gadde'yi derhal görevden almasının ardından yönetim kurulunu da feshetmişti. Profil açıklamasını "Twitter Şikayet Hattı Operatörü" olarak değiştiren Musk, şu an Twitter'ın tek yöneticisi konumunda.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1896902/elon-musk-mavi-tik-icin-aylik-8-dolar-alacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.