Fransa Parlamentosu’nda milletvekiline ırkçı saldırı

Fransa Parlamentosu’nda milletvekili Carlos Martens Bilongo’nun konuşma yaptığı sırada aşırı sağcı Ulusal Birlik sıralarından “Afrika’ya geri dön” sözlerinin yükselmesi tansiyonu bir anda artırdı.
Onur Çetinkaya
|
04 Kasım 2022, Cuma - 13:12
Fransa Parlamentosu’nda milletvekiline ırkçı saldırı

Fransa Parlamentosu'nda dün aşırı sağcı bir milletvekilinin ırkçı saldırısı büyük krize yol açtı.

Kongo kökenli 31 yaşındaki siyah milletvekili Carlos Martens Bilongo'nun Afrikalı göçmenlerle ilgili konuşma yaptığı sırada aşırı sağcı Ulusal Birlik sıralarından "Afrika'ya geri dön" sözlerinin yükselmesi üzerine salonda büyük gerginlik yaşandı. Irkçı sözleri sarf eden kişinin Marine Le Pen liderliğindeki Ulusal Birlik milletvekili Gregoire de Fournas olduğu ortaya çıktı.


Parlamento Başkanı bu sözler üzerine "Bunu kim söyledi. Böyle bir şey olamaz" diyerek araya girdi. Bu arada salondaki bazı milletvekilleri "Dışarı" diye bağırarak ırkçı saldırıya tepki gösterdi.

Aşırı sağcı milletvekili De Fournas ise yanlış anlaşıldığını belirtip kendini savunarak "Afrika'dan gelen göçmenleri taşıyan tekneyi kastettiğini" öne sürdü. 

Solcu Boyun Eğmeyen Fransa Hareketi üyesi milletvekili Bilongo ise ten rengi nedeniyle saldırıya uğradığını söyleyerek "Bu utanç verici" dedi. 

Başbakan Elisabeth Borne, "parlamentoda ırkçılığa yer olmadığını" belirterek olayı kınadı. İçişleri Bakanı Gérald Darmanin de, Ulusal Birlik partisini sert sözlerle eleştirerek olaya tepki gösterdi. 

Göçmen karşıtı Le Pen, son dönemde adını da değiştirdiği partisinin ırkçı imajını düzeltmeye çalışıyor. Parti son seçimlerde oy oranını artırarak mecliste 89 sandalye kazanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1908954/fransa-parlamentosunda-milletvekiline-irkci-saldiri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.