Kılıçdaroğlu,"İlk işimiz Suriye'nin meşru yönetimi ile görüşmek"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kilis'te ziyaretlerde bulundu. Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorununun bulunmadığını belirten CHP lideri, iktidara gelmeleri halindeyse ilk olarak Suriye'nin meşru yönetimi ile görüşeceklerini söyledi.
Onur Çetinkaya
|
17 Kasım 2022, Perşembe - 12:32
 Kılıçdaroğlu,"İlk işimiz Suriye'nin meşru yönetimi ile görüşmek"

CHP lideri Kilis Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Vatandaş ve esnafın sorunlarına değinen Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorununun bulunmadığını ifade etti.

"İlk işimiz Suriye'nin meşru yönetimi ile görüşmek"

Kilis'te resmi rakamlara göre yüzde 38 civarında sığınmacının bulunduğunu ancak bu sayının daha fazla olduğunu düşündüklerini dile getiren Kılıçdaroğlu," Millet İttifakı olarak iktidar olursak ilk yapacağımız işlerden birisi Suriye'nin meşru yönetimi ile görüşmektir" diye konuştu.

"Herkesin memnun olduğu bir düzeni inşa edeceğiz"

Bölgenin kazanması demek bölgenin güçlü olması demektir. Bölgenin en güçlü ülkesi Türkiye'dir açıklamasında bulunan,  Türkiye dominant olarak bölgede bütün ekonomik gelişmeleri yönlendirebilir. Böylece bölgeden giden insanların evi, yolu, okulu, işi olacak, arzu ediyorsa bizim ülkemize turist olarak gelebilir, 'Hafta sonunu Türkiye'de geçirebilirim' diyebilir. Biz ırkçılık yapmıyoruz, herkesin kimliğine sahip çıkıyoruz. Türkiye'nin itibarını düşünüyoruz. " ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1940055/kilicdarogluilk-isimiz-suriyenin-mesru-yonetimi-ile-gorusmek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.