ABB Meclis'inde 'su ve sosyal yardım' gerginliği

Ankara Büyükşehir Belediye Meclis'inde Sinan Burhan, Yaşar Neslihanoğlu ve Murat Köse arasında 'su indirimi ve sosyal yardımlar' gerginliği yaşandı.
Ecem Çetin
|
17 Kasım 2022, Perşembe - 19:09
ABB Meclis'inde 'su ve sosyal yardım' gerginliği

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Kasım Ayı Meclis Toplantısı 11. birleşimi gerçekleştirildi. 

Meclis toplantısında  'suya yüzde 50 indirim' tartışması ve sosyal yardımlar konusu gündeme geldi. 

Söz alarak kürsüye çıkan AK Parti Altındağ Belediye Meclis Üyesi  Sinan Burhan, Ankara'da suya tek kuruş indirim yapılmadığını belirterek, indirim yapılmamasına rağmen kesilen yardımları eleştirdi. 

" Mansur bey, su fiyatlarını indirdim desin,  ben istifa edeceğim"

Burhan sonrasında şunları söyledi: 

"Değerli arkadaşlar bugün burada önemli bir illüzyon önemli bir tiyatroya dikkat çekmek için söz almış bulunuyorum. Dün Balıkesir'de Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı, Balıkesir Belediyesinin önüne gidiyor ve diyor ki, 'Ankara Büyükşehir Belediyesi suyu yüzde 50 indirdi'. Bir imza kampanyası başlatıyorlar. Ve sizde suyu yüzde 50 indirin deniliyor. Fakat ben burada önemli bir bilgiyi, Ankaralıların şok olacağı bir bilgiyi açıklamak istiyorum. Ankara Büyükşehir Belediyesinde bir tek kuruş suda indirim yapılmadı. Peki, ne yaptı? Yaklaşık 300 bin kişiye mesaj çekerek 'Biz kömür yardımını kesiyoruz, et yardımını kesiyoruz, buğday yardımını kesiyoruz, ilaç, tohum yardımını kesiyoruz' dedi. Bu yardımı kesme gerekçesi olarak neyi gösterdi? İşte yalan bu, tiyatro bu. Deniliyor ki su fiyatları yüzde 50 indi. Tüm Ankaralıya sesleniyorum. Bir tek kuruş su fiyatları inmedi. Ortada büyük bir yalan var. Ankara Büyükşehrin havuz medyasına da sesleniyorum. Sosyal medyaya da sesleniyorum. Bir tek kuruş su fiyatlarında indirim yapıldı mı? Yapılmadı. Peki neden fakirin, fukaranın, yardımını kesmekle tehdit ediyorsunuz? Yardımı kesiyorsunuz. Bu illüzyonu ben ortaya koymak istiyorum. Su fiyatlarını kimse indirmedi. Pazartesi günü Mansur bey burada konuşacak. Desin ki ben bir kuruş su fiyatlarını indirdim, ben istifa edeceğim. Kendisi yalan söylediği için istifa etmesi lazım. Ankaralının onuruyla oynayamaz. "

"Karşınızdaki muhatap aldığınız kişi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı"

Sinan Burhan'a ilk yanıt ABB Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu'ndan geldi.

Burhan'ın açıklamalarının son derece yanlış olduğunu söyleyen Neslihanoğlu, "Sinan beyin böyle bir konuşmasını kendisine de yakıştıramadım. Karşınızdaki muhatap aldığınız kişi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı. Onu yalancılıkla itham etmesi, insanlarımızla, Ankara halkının onuru ile oynuyormuş gibi ifadeler kullanması son derece yanlış. Bu nasıl bir tarz, nasıl bir üslup ya. Bu yüzde 50 indirim önergesi yapılsın diye o önergeyi veren kim? Kim verdi bu önergeyi arkadaş? Ülkede yüzde yüzün üzerinde enflasyon varken, akaryakıt, doğalgaz fiyatları belliyken, kanunsuz bir önergeyi veren kim? Burada bakın, kendi belediyelerinizde biri gidip bir önerge vereceği zaman, bunu gündeme getirip olmayacağını savunmak, kendi belediyelerinizde suya yüzde 50,60 zam yaparken hiç sesiniz çıkmayacak, burada gelip yüzde 50 indirim yapılsın. Yok öyle bir şey. Ülkenin geldiği ekonomik durum belli. Burada Mansur Yavaş kadar sosyal yardım yapan bir Büyükşehir Belediye Başkanı gördünüz mü şimdiye kadar? Kendi dönemlerinizle de kıyaslayın. Bu tarz konuşmalar hiç hoş değil." şeklinde konuştu. 

"Yaşar bey burada polemik yapıyor"

Mamak Belediye Başkanı ve ABB AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse ise, Yaşar Neslihanoğlu'na cevap vererek, su indirimi ve sosyal yardımlar konusu ile ilgili konuştu. 

Köse, ABB Meclis'inde alınan su kararının uygulanmamasını ve su indirimin olmamasına rağmen sosyal yardımların kesildiği eleştirdi ve şunları söyledi:

"Sinan beyin söylediği konuya CHP Grup Başkanvekili cevap vermedi. Aynı şeyi bir banttan söyler gibi söyleyip duruyor. Ankara'da su fiyatlarının indiği yönünde bir algı var. Uygulamada var mı, yok diyor Sinan bey. Buna cevap vermedi. Polemik yapıyor. Yaptığı polemikte de kendini ele veriyor. İndirmedikleri su fiyatı üzerinden sosyal yardımları kesti büyükşehir. Bu bir vaka. Vaka şu; Hem su fiyatını indirmedi. Hem de Ankara'da sosyal yardım alanların yardımlarını kesti Mansur Yavaş. Bu gerçeği sadece Ankara'nın değil, tüm Türkiye'nin duyması lazım. Bunu ifade etti. Ankara'da su inmedi bunu söylemek istiyoruz. Meclis'ten bir karar alındı ama büyükşehir bunu uygulamadı. Trajik olan şey şu; Su fiyatları inmemesine rağmen, gelirlerimizde düşme oldu diye kışa girerken insanların kömür ihtiyacını karşılamadı. Biz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, insanları tehdit ederken, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonrada halkımıza kucak açıyoruz. Bu ihtiyaçların tamamını vermek için hazırlık yapıyoruz. Önümüzdeki haftalardan itibaren, bunların tamamını mesela kömür ile ilgili konuyu ben Mamak Belediye Başkanı olarak söyleyim ihtiyaç sahiplerine o listeden daha fazlasını vereceğiz. Mansur Yavaş, kendini ne sanıyor? Kamu parasıyla ihtiyaç sahiplerini tehdit etmeye utanmıyor mu? Pazartesi ben buradan söyleyeceğim kendisinin yüzüne. Yaşar bey burada polemik yapıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi , Meclis'in kararına uymamıştır. İndirmemiştir su fiyatını. Su fiyatını indirmediği halde sosyal yardımları kesmiştir. Mazaret oluşturduğu konu, su yardımlarının kesilmesidir ama kesmeden sosyal yardımları kesmiştir. Bu nasıl bir aymazlıktır. Bunun hesabını versinler. Ve gerçekten mağdur olan insanlar üzerinden siyaset yapmayı çok yanlış olarak görüyorum ben. Ve CHP'nin tavrını kınıyorum. Bunun hesabını vatandaşımız Mansur Yavaş'tan soracaktır. "

http://www.ankaramasasi.com/haber/1940618/abb-meclisinde-su-ve-sosyal-yardim-gerginligi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.