Murat Köse, Mansur Yavaş arasında metro tartışması

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Mamak Belediye Başkanı Murat Köse arasında Dikimevi-Natoyolu Metro Projesi ile ilgili tartışma yaşandı. O tartışmanın kısa versiyonu sosyal medyada yayılırken, tartışmanın tamamında karşılıklı konuşmalar dikkat çekti.
Ankara Masası
|
24 Kasım 2022, Perşembe - 10:38
Murat Köse, Mansur Yavaş arasında metro tartışması

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Dikimevi-Natoyolu Metro Projesi ile ilgili  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse arasında tartışma yaşandı.

Mamak Belediye Başkanı ve AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, Mansur Yavaş'ı seçim öncesi verdiği metro sözleri yerine getirmediğini belirterek "Sayın Mansur Yavaş’ın defalarca beyanı var. Diyor diki ‘Ben 58 km, 60 km metro yapacağım ve bunu öz kaynaklarımla yapacağım. İlk 9 ayda hepsinin projesini bitireceğim. 4 yılda tamamlayacağım’ demişti. Ne güzel değil mi seçimde konuşmak. Ama siyasetçi sözünün arkasında durduğunda vatandaştan güvenirlik onayını alır. Var mı bir metre şuana kadar yok. Az bir zamanın kaldı, tamamlanana kadar mazeretleri sayın." dedi.

" Nasıl bir algı yanılmasıdır"

Köse, Mansur Yavaş'ın açıkladığı kaynakların metro projesi için yeterli olmadığının altını çizerek "İki tane kalemden bahsettiniz hafriyat ve AYKOME, 540 milyon yaptı. Dikimevi Metrosu için ne kadar bütçe öngördünüz, 350 milyon euro. Bir tane projenin finansmanı için. 58 km metronun  6’da biri için 350 milyon euro, bunun karşılığı 7 milyar. İki kalemi topla toplam 540 milyon.  540 milyon nere, 7 milyar nere… Ne kadarı için bu 58’de 8’i için. Nasıl bir algı yanılmasıdır, nasıl büyük bir yalandır bu. Bir de bunun mazeretini anlatmaya çalışıyor." şeklinde konuştu.

Köse ile Mansur Yavaş arasında tartışma

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, daha sonra Mansur Yavaş'a dönerek "  "Şimdi geleceksiniz değil mi borç istemeye? Geleceksiniz değil mi Meclis'e. Gelin bakalım. Öz kaynaklarınızı yaparken gelin bakalım" dedi.

Başkan Yavaş, Köse'ye "Sıkıyorsa reddet.  Mamak halkı bir duysun. Tehdit ediyorsunuz. Ne yapacaksınız ret mi edeceksiniz? Mamak Belediye Başkanı, Mamak metrosuna ret verecek. Hadi görelim. Hodri meydan" yanıtını verdi.

Köse, Yavaş'ın sözlerine "Sıkışınca ağzınızdan nasıl argo kelimeler çıkıyor, görüyor musunuz? Biz kahvede miyiz?" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Köse sözlerine “Seçimden önceki Mansur Yavaş ile seçimden sonraki Mansur Yavaş karşı karşıya geliyor anlaşamıyor. Problem bu yoksa bizimle ilgili problem yok ” diye devam etti.

Gelecek teklife bakacaklarını belirten Köse, krediyi verebileceklerini sözlerine ekledi.

Sosyal medya yayılan video:

Murat Köse'nin yayımladığı video:

Belediyede yaşanan tartışmanın tamamı:

http://www.ankaramasasi.com/haber/1954627/murat-kose-mansur-yavas-arasinda-metro-tartismasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
KORAY SERCAN KURU
24 Kasım 2022, 13:40
metro gelmiyorsa sorumlusu akp dir. net