Ankaralı ulaşım esnafının beklediği destek Meclis'ten geçti

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde özel toplu ulaşım esnafına yapılacak 120 milyon TL'lik destek AK Parti ve MHP'nin oyları kabul edildi.
Ankara Masası
|
14 Ocak 2022, Cuma - 19:43
Ankaralı ulaşım esnafının beklediği destek Meclis'ten geçti

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı 5. Birleşimi'nde Başkent'teki özel toplu ulaşım esnafına yönelik başkanlık yazısı gündeme alındı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş imzalı, başkanlık yazısında ulaşım esnafına 90 milyon TL'lik bir yardım yapılması öngörüldüğü belirtildi. Ak Partililer ise bu sayının 120 milyon TL'ye çıkarılmasını talep etti.

Konu üzerine söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker, esnafla görüşüldüğünü 90 milyon TL'lik desteğin kabul edildiğini belirtti. Beker, yazının kabul edilmemesi durumunda esnafın mağdur olacağını sözlerine ekledi.

CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu da anlaşmanın gün içerisinde gerçekleştiği bilgilendirmenin bundan kaynaklı yapılamadığının altını çizdi. Neslihanoğlu, kabul kararının çıkmaması durumda mahkemeye gidileceği ve 2-3 aylık süreçte esnafın mağdur olacağını vurguladı.

Teklif üzerine söz alan MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan da teklife ilişkin  kendilerine bir bilgi aktarılmadığının altını çizdi.

Son olarak konuşan Ak Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, yazıdaki teklifin kendi talepleri doğrultusunda 120 milyon TL olarak kabul edilmesini istedi. 

Başkanlık yazısında yer alan 90 milyon TL'lik destek kabul edilmezken, AK Parti ve MHP'nin oylarıyla komisyondan gelen 120 milyon TL'lik destek kabul edildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1238273/ankarali-ulasim-esnafinin-bekledigi-destek-meclisten-gecti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.