Kılıçdaroğlu’ndan Soylu’ya 5 kuruşluk dava

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kendisi için 'şerefsiz' diyen İçişleri Bakanı Soylu hakkında 5 kuruşluk dava açtı.
Ersin Küçükbarak
|
06 Aralık 2022, Salı - 15:43
Kılıçdaroğlu’ndan Soylu’ya 5 kuruşluk dava

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “şerefsiz” ifadesini kullanarak kendisini hedef alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya karşı 5 kuruşluk hakaret davası açtı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Avukatı Celal Çelik, açtıkları davaya dair sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nun talimatı gereğince; ‘Şerefsiz’ hakaret sözünü yönelten Süleyman Soylu hakkında (ederi dikkate alınarak) 5 Kuruşluk manevi tazminat davası açtık! Bu müptezelden, alışkanlık haline getirdiği ahlaksızlığın hesabını soracağız” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki bütçe görüşmelerinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak “Kara parayı aklayan da uyuşturucu ticareti yapan da şerefsizdir. İspat etmeyen Kılıçdaroğlu da şerefsizdir. Bu kadar basit. İspat etmeyen de şerefsizdir” demişti. Tepkiyle karşılanan bu sözler üzerine CHP Soylu’ya karşı 200 bin liralık dava açmıştı.

Sosyal medya hesabından dün yeni paylaşım yapan Soylu, “Kılıçdaroğlu; Polise, Jandarmaya, Mehmetçiğe, devlete "Cari açık uyuşturucuyla kapatılıyor" iftirasını ispat edemeyip lafın altında kalınca Jeremy Rifkin de tutmayınca bayatlamış iftira/dedikodularla gündem değiştirme çabasında. İftirasını ispat etmezse Kılıçdaroğlu şerefsizdir” ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1990845/kilicdaroglundan-soyluya-5-kurusluk-dava
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.