Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ikinci toplantısı bitti! Taraflardan ilk açıklama

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 2’nci toplantısı Çalışma Bakanlığında işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.
Ankara Masası
|
14 Aralık 2022, Çarşamba - 17:08
Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ikinci toplantısı bitti! Taraflardan ilk açıklama

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ikinci toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yapıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde, Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl başkanlığında toplanan komisyonda, işveren heyetine TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, işçi heyetine Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak başkanlık yaptı.

Basına kapalı yapılan toplantı yaklaşık 2,5 saat sürdü.

" Rakam gelmedi"

Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, çıkışta yaptığı açıklamada, "Değerlendirmeyi kendi yönetim kurulumuzda Türk-İş yönetimi ile sabah yapacağız. Kamuoyuna yarın bir açıklama yapacağız. Rakam gelmedi. Son toplantıda inşallah rakam gelir, gelir gelmez de sizinle paylaşacağız" dedi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç ise, "Burada asgari ücrete işveren desteğini de bu yıl da yineledik" diye konuştu.

Asgari ücret görüşmelerinde sonraki takvim henüz belirlenmese de yıl bitmeden yeni asgari ücretin kamuoyuyla paylaşılması öngörülüyor. Asgari ücrette kesin rakamın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulması bekleniyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2003000/asgari-ucret-tespit-komisyonunun-ikinci-toplantisi-bitti-taraflardan-ilk-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.