Murat Köse'den Mansur Yavaş'a Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi çağrısı

Mamak Belediye Başkanı ve AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, ABB Başkanı Mansur Yavaş'a Yeni Mamak Projesi'nin hakları ve sorumluluklarıyla devredilmesi çağrısında bulundu. Köse "Eyy Mansur Yavaş, Mamak halkını daha fazla mağdur etme." diye seslendi.
Ankara Masası
|
15 Aralık 2022, Perşembe - 18:32
Murat Köse'den Mansur Yavaş'a Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi çağrısı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı 4. Birleşimi'nde Yeni Mamak Projesi'nde arsası olan vatandaşların isterlerse kendi imkanlarıyla proje kapsamında evlerini yapabileceğine dair başkanlık yazısına ilişkin Mamak Belediye Başkanı ve AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse açıklamalarda bulundu.

Başkan Köse, projenin başlamasının üzerinden seneler geçmesine rağmen hak sahiplerine tek bir evin bile teslim edilmediğini söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin bu projede usulsüzlük yaptığını iddia eden Murat Köse "Fen işleri 4 bin 477 konutluk bir ihaleye çıktı. İhaleye 5 gün kala ihale iptal edildi. Mansur Yavaş, yaklaşık maliyeti birileri sattığı için iptal ettiklerini söyledi. Bununla ilgili bir soruşturma gerçekleştirdiniz mi? İkinci ihaleyi de niye böldünüz dediniz, daha çok kişi girsin diye. Daha çok kişi girdi mi hayır aynı kişiler girdi." dedi.

Köse, ihaleye giremeyen bir firmanın savcılığa şikayeti üzerine inşaata başlayan firmanın çalışmaları durduğunu ifade etti. Köse "13.01.2022 tarihinde 2022/55 sayılı karar ile ihalede usulsüzlük yaptığınıza dair kararı mahkeme verdi." dedi.

"Hakları ve sorumluluklarıyla devret biz yapalım"

"Mansur Yavaş, Mamak Kentsel Dönüşüm projesini becerememiştir. Bugünkü yazıyla Mamaklılara kendi başınızın çaresine bakın diyor." diyen Köse, Mansur Yavaş'a seslenerek "Vatandaşa söz verdin ve sözünü tutmadın. Bir yıl sonra biz istedik bize yetki vermedin. Bütçe desteği verdik konutları yap dedik yapamadın. 4 yıl beklettin şimdi çıktın isteyen kendi evini yapsın diyorsun bu teklifinle. Vatandaşın tam olarak kaderine terk ediyorsun. Asla biz bu durumu kabul etmiyoruz. Yazıktır günahtır, bu teklif insafsızlıktır. Vatandaşı tam olarak kendi haline bırakmaktır bu. İlk tüm hak ve sorumluluklarıyla Mamak Belediyesine vermesi teklif etmiştim. Teklifimi yeniliyorum. Mansur Yavaş’a teklifim şudur, Eyy Mansur Yavaş, Mamak halkını daha fazla mağdur etme. Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm alanındaki tüm yetkiyi Mamak Belediyesine hakları ve sorumluluklarıyla devret, vatandaşımızın ihtiyacı olan konutları biz yapalım." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2006297/murat-koseden-mansur-yavasa-mamak-kentsel-donusum-projesi-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
Zehra Çoban
20 Mart 2023, 16:26
Kesinlikle mağdur edildik giden geleni aratır oldu nerde verdiğiniz sözler kaç yıl oldu yazıklar olsun birde belediye gelmiş bana diyorki sozleşmenizi fes ederseniz eğer ilk anlastiginiz tarih üzerinden arsanizi alırız şaka gibi garibanın üzerinden geçmeyi bı birakmadiniz Mansur Yavaş sende hak yemen diyenlerin ağ babasisin yazıklar olsun ..