Özlem Zengin," Mayıs'ta olursa buna erken seçim denemez"

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin katıldığı televizyon programında, Anayasa teklifi düzenlemesi, erken seçim, istismar davası ve Ekrem İmamoğlu davasını değerlendirdi.
Onur Çetinkaya
|
16 Aralık 2022, Cuma - 14:10
Özlem Zengin," Mayıs'ta olursa buna erken seçim denemez"

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin gündeme dair konuları katıldığı televizyon programında açıkladı.

"Muhalefetle bir görüşme daha olabilir"

Geçtiğimiz hafta 336 milletvekili imzasıyla  Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunulan anayasa teklifine ilişkin konuşan Zengin, "Başörtüsü teklifi için  muhalefetle bir görüşme daha düşünüyoruz " diye konuştu.

Zengin, düzenlemenin TBMM'de kabul edileceğini düşündüğünü de belirtti.

"İstismarı kabul etmek asla mümkün değildir"

Türkiye'de son günlerde konuşulan 6 yaşındaki çocuğa istismar davası hakkında açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili, istismarın kabul edilemeyeceğini ifade etti. 

İstismar davasının Türkiye'nin en önemli davalardan biri olduğuna dikkat çeken Özlem Zengin, gelecek haftalarda araştırma komisyonu için teklif verileceğini söyledi.

"Mayıs'ta olursa buna erken seçim denemez"

2023 cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin konuşan Zengin, seçim tarihi ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Zengin "Mayıs'ta olursa buna erken seçim denemez" diyerek erken seçim sinyali verdi. 

"Cumhurbaşkanımız gibi bir hikayesi olmasına özeniyor"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaretten 2 yıl 7 ay hapis cezası almasını değerlendiren   AK Parti Grup Başkanvekili Zengin, "Bizim açımızdan bakıldığı zaman bizim siyaseten böyle bir kurgu yapmamızın ihtiyacı yok hem de bizim hayatımız bunlarla geçti. Şunu gözlemliyorum. Bunlar bizim için slogan değil, hakiki gerçekler. Cumhurbaşkanımızla ilgili olay olduğunda bu karar kesinleşmişti. Bunun istinafı var, yargıtayı var. Biz 2019'da bu temyiz hakkını veren de biziz. Cumhurbaşkanımızın bütün siyasi hayatı bitmişti. Cumhurbaşkanımız gibi bir hikayesi olmasına özeniyor. Bugün bu karar kesinleşmeden var olmuş gibi hareket içinde olmak hakikaten büyük haksızlık. Burada hepimiz biliyoruz ki sayın Kılıçdaroğlu aday olmak istiyor. Akşener de olmasını istemiyor. Akşener buradan İmamoğlu'nun adaylığını sivriltiyor." ifadesini kullandı. 

Zengin, olası İmamoğlu'nun adaylığına dair konuştu, "Kendi aralarında bilecekler. Doğrusu tam bilemiyorum. Adaylık sürecine baktığımızda sürpriz bir isim bekliyorum. Büyükşehir belediye başkanlarını aday yapabilirler. Kendileri karar verirken bizi bir parçası yapmasınlar." dedi.

"EYT Meclis'e Aralık'ta gelecek"

Milyonların merakla beklediği emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili de açıklama yapan Zengin kesin diyerek tarih verdi. 

Zengin, 'EYT Meclis'e Aralık'ta kesin gelecek. Görüşmeler Ocak ayına kalabilir.' ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2008007/ozlem-zengin-mayista-olursa-buna-erken-secim-denemez
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.