Ahmet Davutoğlu ve Gültekin Uysal "Demokrasi Şurası"nda konuştu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal Türk Demokrasi Vakfı'nın Şişli'deki bir otelde düzenlediği Demokrasi Şurası'nda, konuştu.
Zeliha Demirci
|
17 Aralık 2022, Cumartesi - 19:16
Ahmet Davutoğlu ve Gültekin Uysal "Demokrasi Şurası"nda konuştu

Demokrasi Şurası'nda, konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da bugün dünyada büyük bir değişim yaşandığını belirterek, herkesin bu değişimi doğru okuması ve Türkiye'yi bu değişim içinde doğru yerde konumlandırması gerektiğini söyledi.

Davutoğlu, 2023 seçimlerinin sadece bir iktidar değişimi, sadece bir seçim olarak görülmemesi gerektiğini vurguladı. İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesinin Ekrem İmamoğlu hakkındaki kararına değinen Davutoğlu, korku iklimi oluşturulmaya çalışıldığını ancak korkmadıklarını dile getirdi.

Millet İttifakı'na "6 benzemez" denildiğini hatırlatan Davutoğlu, "İyi ki birbirimize benzemiyoruz. Herkesin birbirine benzediği rejimin tek adı vardır; otokrasidir. Demokrasi birbirine benzemeyenlerin oturup konuşabildiği birleşimdir." dedi.

Davutoğlu, sadece İmamoğlu'nun değil, kayyum atanan birçok ilin belediye başkanlarının da siyaset yapmalarının engellendiğini savunurken, Kılıçdaroğlu'nun son dönemde başörtüsüne özgürlüğün yasal teminat altına alınması bağlamında yaptığı çağrıyı ise çok anlamlı bulduğunu vurguladı.

Ahmet Davutoğlu, "Gelecek sene bu vakitler Türkiye'de, demokraside neyin eksik olduğu değil, nasıl büyük bir demokratik devrim gerçekleştirildiğini konuşuyor olacağız." ifadesini kullandı.

"Korkusuzca yaşama hürriyetimizi teminat altına alacağız"

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da dünyanın hızla değiştiği bir zaman diliminde bulunulduğunu belirterek, Türkiye'nin son yirmi yıllık dönemini bir fetret dönemi olarak niteledi.

Altılı masa etrafında birlikte irade koyan siyasal partiler olarak bazı vazifeleri olduğunu dile getiren Uysal, "Bu vazifede korkusuzca yaşama hürriyetimizi teminat altına alacağız. Herkesin eşit fırsatlara sahip olduğu bir Türkiye'yi ortaya çıkarmak, herkes için ortak bir yaşam alanını inşa etmektir. Türkiye'nin buradan dönüşü yoktur." dedi.

İmamoğlu hakkındaki mahkumiyet kararını eleştiren Uysal, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin iki tane çökmüş ülkeye komşu olarak Irak ve Suriye aynasından bile baksa, bütün ağır aksak işleyen varlığıyla beraber her birimize sunduğu hukukun, fırsat eşitliğinin, güvenliğin, refahın kıymetini hepimiz bilmek durumundayız. Ama bir hatırlatmayı yapmak isterim. Bu imkanların, bu kaynakların kıymetini hepimizden daha fazla, iktidarlarının varlık sebebi olan ve her imkanından, her tür imtiyazından yararlanan bugünkü iktidar sahiplerinin bilmesi icap eder. Buradan ben bu demokrasi şurasının topyekun ülkemiz adına demokratik bir idrak tazelemesine vesile olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/2009656/ahmet-davutoglu-ve-gultekin-uysal-demokrasi-surasinda-konustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.