Akşener, "Bu karar, Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim gündemidir"

İYİ Parti lideri Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu davası üzerinden AK Parti'ye yüklendi. Akşener, Bu karar, Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim gündemidir" dedi.
Onur Çetinkaya
|
21 Aralık 2022, Çarşamba - 10:44
Akşener, "Bu karar, Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim gündemidir"

İYİ Parti lideri Meral Akşener Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde  partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"Bu karar, Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim gündemidir"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu davası üzerinden AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Akşener, mahkemenin verdiği karar ve sonrasında yaşananlara da değindi. 

İYİ Parti lideri, "Belli ki, hala daha akıllanmamışlar, hezimeti hazmedememişler. Hala daha, millet iradesini kabullenememişler, demokrasiyi içselleştirememişler. Ve bu sefer de inan olsun, göreceksiniz Türkiye’yi kaybedecekler… Nitekim, geçtiğimiz çarşamba günü,  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız, Ekrem İmamoğlu hakkında verilen, hapis ve siyasi yasak kararıyla; Ak Parti iktidarının; millet iradesini bastırmaya çalışan, bir vesayet rejimi olduğu, bir kez daha, gözler önüne serildi." dedi.

Sözlerine devam eden Akşener, "Seçimle alamadıkları İstanbul’u, Hatta düzelteyim, seçimle alamayacakları İstanbul’u, yargı yoluyla almak için, yine bir rezilliğin, peşine düştüler. Kadınlara “sürtük” demenin, suç sayılmadığı bu ülkede, İçişleri Bakanı’nın “ahmak” sözünü iade etmek, suç sayıldı. Belediye Başkanı’na “ahmak” demek meşru; ama ahmak sözünü iade etmek, suç sayıldı. Aslında, haziran ayında görülen davada, yargı kararını vermişti.  Kararın açıklanmasına, iki gün kala, davanın hakimi değişti. Yani, seçimleri iptal ettikleri gibi, hakimi de iptal ettiler. Sonra da, bu saçmalığa ceza verecek bir hakim bulmak için, tüm Türkiye’yi taradılar. Sonuç ortada. Planlı ve programlı bir şekilde, siparişle çıkartılan, absürt bir ceza kararı… Bakın, altını çizerek söylüyorum: Bu karar, Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim gündemidir.  Bu karar, millet iradesine yapılmış, vesayetçi bir müdahaledir. Bu karar, Türk demokrasisine vurulmuş bir darbedir" dedi.

"Kim ne derse desin, yarın da, aynı yerde olmaya devam edeceğiz.  

Linç edilmeye çalışıldığında, Nasıl Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanına koştuysam, bu defa da, Ekrem İmamoğlu'nun yanına koştum diyerek Saraçhane açıklamasını yapan Akşener, " Dün kendilerine yapılanları, bugün Ekrem Başkan'a yapmaya kalktılar. Ama artık bu meydanın boş olmadığını, Saraçhane'de gördüler. Bugün, hedefleri Ekrem Başkan'dı. Bu yüzden, İYİ Parti olarak biz de, amasız, fakatsız onun yanındaydık. Biz dün neredeysek, bugün de oradayız. Kim ne derse desin, yarın da, aynı yerde olmaya devam edeceğiz.

 "Beştepe sizinse, Ankara bizimdir"

Grup toplantısında kararı eleştiren Akşener, "Şayet bu kafa, yarın da hedefine, Mansur Başkan'ı koyarsa; Bu sefer de, bir saniye düşünmeden, bir dakika gecikmeden, onun yanında dimdik dururuz.Bugün nasıl ki; "Saray sizinse, Saraçhane bizimdir!" dediysek; Gerekirse; “Beştepe sizinse, Ankara bizimdir!” demeyi de, çok iyi biliriz." ifadelerini kullandı.

"Ahmak sürüsü elinde oyuncak olmuş bir Erdoğan'la karşı karşıyayız"

Komplo teorileri ürettiklerini belirten Meral Akşener, Sayın Erdoğan'a çok acıdım, bu kadar ahmaklar sürüsünü yanına nasıl topladı? Sayın Erdoğan diyor ki, 'yargı doğru iş yaptı' milletvekilimsi troller, akademisyenimsi troller 'Hayır, operasyonu Meral Akşener yaptı' diyor. Geldiğimizde noktada ahmak sürüsü elinde oyuncak olmuş bir Erdoğan'la karşı karşıyayız.

"İstanbul'a çökmenize izin vermeyeceğiz"

Akşener sözlerini, "Milletin değişim isteği körelsin istiyorlar. Millet dayanışma gösteremesin, herkes kendi derdine düşsün istiyorlar. Kendi derdine düşen sensin Sayın Erdoğan. Korkuyorsun. Sen hiç merak etme, sen ne kadar korkaksan biz o kadar kararlıyız. Milletin iradesine sahip çıkacağız. Siz çökmeye alışmışsınız, ama İstanbul'a çökmenize izin vermeyeceğiz." şeklinde sürdürdü.

"Bu ne cürettir, bu ne utanmazlıktır"

İYİ Parti lideri EYT ve asgari ücret konusunda Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin açıklamalarına sert tepki gösterdi. 

Meral Akşener,  "Türkiye patolojik semptomlar gösteren tehlikeli zihniyetler tarafından yönetiliyor. Sosyopat bir yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız. Bunu iktidar mensuplarının her hareketinde görüyoruz. Beceriksizlikleriyle fakirleştirdikleri asgari ücretlinin, emeklinin, memurun maaşlarında yaptıkları düzenlemede görüyoruz. Bu ne cürettir, bu ne utanmazlıktır, bu ne saygısızlıktır." dedi 

"Haddinizi bilin"

Bakan Nebati'ye eleştirilerini sürdüren Akşener, "Hayırdır Sayın Bakan sadaka mı dağıtıyorsunuz? Aile şirketinizde sosyal sorumluluk projesi yürütmüyorsunuz. Şimdi de milletimizle dalga mı geçmeye başladınız? Fındık kadar aklınız, incir çekirdeği kadar vicdanınız varsa söylediklerime kulak verin; bu ülkenin sahibi aziz ve cefakar Türk milletidir. Bu ne cürettir, bu ne utanmazlıktır. Haddinizi bilin. Bu milletin haysiyetiyle oynamayın. Madem hazineye bereket gelsin istiyorsunuz hatırlatayım; hırsızlığın, yolsuzluğun, ahlaksızlığın olduğu yerde bereket olmaz" ifadelerini kullandı.

"Bugün Cumhuriyet kriziyle karşı karşıyayız"

"Meclis gündemine gelecek ucube bir yasadan bahsetmek istiyorum" diyen Akşener, "AK Parti, yandaş sendikalarını kurtarmaya çalışıyor. Diğer sendika üyelerine ikinci sınıf muamelesi yapmak istiyor. Düzenlemeden 250 bin memurumuz etkilenecek. 188 sendikanın faaliyetlerine devam etmesi mümkün olmayacak. Bundan sonra da yeni sendikaların kurulmasının önüne geçilmiş olacak. Sendika üyesi olması yasaklanan 1,5 milyon kişi de 756 liralık ödemeden mahrum kalacak. Bu anlamsız düzenlemeye milletvekillerimiz gereken tepkiyi verdi. Bu teklif de Cumhur İttifakı çoğunluğuyla komisyondan geçti. Bu hukuka aykırı teklifin kanunlaşmaması için İYİ Parti olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz" dedi. 

Meral Akşener, "Bugün Cumhuriyet kriziyle karşı karşıyayız" derken, "Ucube bir sistemle koskoca Türk devletini bir kişiye amade edeceğini düşünenlerin sebep olduğu bu krizin sonuçlarını hayatımızın her alanında hissediyoruz. Cumhuriyetimizi beğenmeyenlerin, çocuklarımızı açlığa, gençlerimizi umutsuzluğa bıraktığı distopyaya mahkum ediliyoruz. Bu ülkede 6 yaşındaki çocuklar bir gün tecavüzün, bir gün açlığın, şiddetin ve işkencenin konusu olabiliyor. Bunu yaşatanlara yuh olsun, yazıklar olsun" diye konuştu.

6 yaşındaki Nur Elif'in ölümü

Bakımsızlıktan öldüğü iddiasıyla Türkiye'nin gündemine oturan 6 yaşındaki Nur Elif ile ilgili konuşan İYİ Parti lideri,  Nur Elif'e bunları reva görenler vicdansızları Allah'a havale ediyorum. 'Zaten anne-babası cezaevindeymiş, her şeyden iktidarı suçlamayın' diyecekler. Bu ülkede bir çocuk öldü hem de açlıktan. O koltuklarda sarayda sefa sürüp, özel uçakla maça gitmek için mi oturuyorsunuz? Beni Nur Elif ilgilendiriyor, onun için senden hesap soracağım. Sen bu memlekette varlık içinde yaşarken, sefa sürerken yokluktan ölen çocuklarımız için senden hesap soracağım." açıklamasında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2017022/aksener-bu-karar-recep-tayyip-erdoganin-secim-gundemidir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.