İmam hatiplilere yönelik söylediği sözler nedeniyle yargılanıyordu! Gülşen'in duruşması ertelendi

Şarkıcı Gülşen'in İmam hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün görüldü. Dava 1 Mart 2023 tarihine ertelendi
Ecem Çetin
|
21 Aralık 2022, Çarşamba - 12:19
İmam hatiplilere yönelik söylediği sözler nedeniyle yargılanıyordu! Gülşen'in duruşması ertelendi

Ünlü şarkıcı Gülşen bir konserinde imam hatiplilere yönelik söylediği sözler nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan 25 Ağustos'ta tutuklanmıştı. 

Şarkıcı  dört gün sonra Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nden 'konutu terk etmeme' şartıyla tahliye edilmiş 12 Eylül'de ise  şarkıcının ev hapsi kararı kaldırılmıştı. 

21 Ekim Cuma günü hâkim karşısına çıkan Gülşen'in karakola imza atma şartı da kaldırıldı. 3 yıla kadar hapsi istenen şarkıcının 'yurtdışına çıkış yasağı' da 250 bin TL'lik güvence miktarı yatırması karşılığında mahkeme tarafından kaldırıldı.

Gülşen'in davasına ilişkin ikinci duruşma ise bugün görüldü. 

Gülşen katılmadı

İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Gülşen Çolakoğlu katılması. Şarkıcının  avukatları ise duruşmada  hazır bulundu. 

3 şikayetçi katıldı 

Duruşmaya 3 şikayetçi katıldı.

250 bin liranın iadesi istendi 

Yurtdışı çıkış yasağının kaldırıldığını hatırlatan Gülşen'in avukatı, güvence bedeli olarak verilen 250 bin liranın iadesini istedi.

Duruşma 1 Mart 2023'e ertelendi 

Mahkeme güvence bedelinin iade edilmesi talebini reddederek, eksiklikleri giderilmesi için duruşmayı 1 Mart 2023 tarihine erteledi.

Mahkeme, mütalaasını hazırlaması için dosyayı savcıya gönderdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2017437/imam-hatiplilere-yonelik-soyledigi-sozler-nedeniyle-yargilaniyordu-gulsenin-durusmasi-ertelendi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.