Yeşilçam'ın 'Mahmut hocası' Münir Özkul ölüm yıl dönümünde anılıyor

Mahmut Hoca, Yaşar Usta daha nice oynadığı tiplemelerle milyonlarca insanın gönlünde yer edinen Yeşilçam'ın efsanevi ismi Münir Özkul, 6. ölüm yıl dönümünde anılıyor.
Ecem Çetin
|
05 Ocak 2024, Cuma - 11:00
Yeşilçam'ın 'Mahmut hocası' Münir Özkul ölüm yıl dönümünde anılıyor

Yeşilçam filmlerinde hayat verdiği karakterlerle hafızalara kazınan usta oyuncu Münir Özkul 6. ölüm yıl dönümünde  anılıyor. 

Hababam Sınıfı'nın Mahmut Hocası, Gülen Gözler 'in Yaşar Ustası, Neşeli Günler'in Kazım Efendisi, Tatlı Dillim 'in Muhtar Hasan'ı, Oh Olsun'un Burhan Usta'sı, Sev Kardeşim'in Mesut Güler'i ve daha niceleri...  Usta sanatçı, ardında bıraktığı binlerce film ve eseriyle milyonlarca insanın gönlünde yer edindi.

Sevenleri ve hayranları tarafından açılan #MünirÖzkul  hashtag ile binlerce tweet atıldı. 

Münir Özkul Kimdir?

Münir Özkul, 15 Ağustos 1925 yılında İstanbul'da dünyaya geldi.  İstanbul Erkek Lisesi mezunu olan Münir Özkul, sanat kariyerine lise yıllarında adım atmıştır. Başarılı aktör,  Bakırköy Halkevi'nde tiyatro oynamaya başlamıştır. Bir süre tiyatro sahnelerinde yer alan, önemli başarılara imza atan usta sanatçı, 1950'lerden sonra sinemaya adım attı.1970'lerden sonra Ertem Eğilmez'in sayısız filmde rol aldı. 

Münir Özkul, 2003'ten sonra   demans ve kronik obstrüktif akciğer hastalığı ile mücadele etti. Özkul, 5 Ocak 2018 yılında İstanbul Beyoğlu'ndaki evinde 92 yaşında hayatını kaybetti. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2045367/yesilcamin-mahmut-hocasi-munir-ozkul-olum-yil-donumunde-aniliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.