PKK’yı cepheye sürdüler!

Azerbaycan ordusu Fuzuli ve Cebrayil’de Ermenistan ordusunun yanı sıra PKK’lı teröristlere karşı da mücadele veriyor.
Ankara Masası
|
29 Eylül 2020, Salı - 11:32
PKK’yı cepheye sürdüler!
Ermenistan’ın önceki gün başlattığı Karabağ bölgesindeki saldırıları ardından çatışmalar Fuzuli ve Cebrayil bölgeleri ile Karabağ’ın kuzey bölgelerinde yoğunlaştı.

Azerbaycan ordusu, bu bölgelerde Ermeni ordusunun yanı sıra PKK’lı teröristlere karşı da mücadele veriyor. Fuzuli-Cebrayil, İran üzerinden bölgeye sızdırılan, Karabağ kuzeyi ise Sevan gölünden alana sürülen PKK’lı teröristlerin yerleştirildiği bölgeler olarak biliniyor.
Saldırı öncesi Fransa’nın Suriye ve Irak kuzeyinde PKK içerisinden oluşturduğu Ermeni taburları, Irak ve İran üzerinden bölgeye taşınmıştı.

Hepsi Ermenistan'ın yanında

Halen Azerbaycan’a yönelik Ermeni saldırılarının arkasındaki güçler olarak; Rusya’nın silah ve mühimmat ile Birleşik Arap Emirlikleri’nin finansman desteği dikkat çekiyor. Fransa’nın Asala ve PKK koordinasyonuyla bölgeye gönderilen Ermeni taburlarını oluşturması, Karabağ’a gönderilen PKK’lı teröristlerin, ABD, Fransa, Rusya’nın PKK ile yan yana bulunduğu Kamışlı bölgesinden gönderilmiş olmaları, Türkiye’nin terörle mücadelesi dolayısıyla Ağrı istikametini kullanamayan PKK’lı teröristlerin Karadağ’a taşınması için Irak ve İran’ın yol açması yine dikkat çeken diğer unsurlardan.



Sadece Türkiye'ye güven var

Sahadaki Ermenistan’a destek olarak görülebilecek tüm bu gelişmeler ve ülkeler Türkiye’ye karşı Doğu Akdeniz’de ittifak oluşturan gruba işaret ediyor. Ayrıca 
kısmi seferberlik ilan eden Azerbaycan, Türkiye dışındaki ülkelere hava sahasını kapattı. Gelişme Azerbaycan’ın bu konuda Rusya'ya olan güvensizliğini ortaya koydu.

(Yeni Şafak)
http://www.ankaramasasi.com/haber/204939/pkkyi-cepheye-surduler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.