Yargıtay Başsavcısı'ndan HDP açıklaması

Halkların Demokratik Partisi hakkında açılan kapatma davasında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, Anayasa Mahkemesi’nde esasa ilişkin sözlü açıklamasını yaptı.
Onur Çetinkaya
|
10 Ocak 2023, Salı - 12:00
Yargıtay Başsavcısı'ndan HDP açıklaması

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, HDP'nin kapatılması istemiyle açtığı davada, Anayasa Mahkemesi heyetine yaptığı sözlü açıklamalarını tamamladı.

Yüce Divan Salonundaki sözlü açıklaması 45 dakika süren Başsavcı Şahin, ardından  ayrılırken gazetecilere açıklama yaptı.

"Terör örgütü olarak görmüyorlar"

Davalı partinin, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne aykırı eylemlerin odağı haline geldiğini tüm delillerle ortaya koyduğumuzu bildirdik diye açıklamada bulunan Başsavcı Şahin, "Davalı parti yöneticilerinin PKK'yı terör örgütü olarak görmeyip, "silahlı halk hareketi" olarak tanıdıklarını ifade ettiklerini, bu konuların televizyonlara yansıdığını, kayıtlarının da bulunduğunu aktardı." 

Partinin, bu eylemlerine dava açıldıktan sonra da devam ettiğini kaydeden Bekir Şahin, "Dava açıldıktan sonra 287 aile bu nöbete katılmıştır. Bu durum davalı partinin terör örgütüyle bağını koparmadığının bir ispatıdır." dedi.

"Bizim görevimiz bitti, takdir Yüksek Mahkemenin "

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, 2023 cumhurbaşkanlığı ve genel seçime kadar sürecin tamamlanmasına ilişkin ise,   Bizim görevimiz bugün itibarıyla bitti. Tüm delilerimizi ortaya koyduk, dosyayı da sunduk. Bizim açımızdan süreç tamamlandı. Artık takdir Yüksek Mahkemenin." açıklamasını yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2051472/yargitay-bassavcisindan-hdp-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.