Belpa Buz Pateni Tesisi yenileniyor! Bu yıl hizmete açılması planlanıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Belpa Buz Pateni Tesisi'ni yenilemek için düğmeye bastı. 2023 yılı içerisinde tamamlanması hedeflenen çalışmaların ardından tesis daha konforlu ve uluslararası standartlara uygun hale getirilecek.
Ecem Çetin
|
15 Ocak 2023, Pazar - 11:33
Belpa Buz Pateni Tesisi yenileniyor! Bu yıl hizmete açılması planlanıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sembol mekanları yenilemeye devam ediyor.

Belediye son olarak, Gençlik ve Spor Bakanlığından devraldığı Belpa Buz Pateni Tesisi için harekete geçti.

Belediyesi iştiraklerinden PORTAŞ'ın kollarını sıvadığı tesiste kapsamlı bir şekilde yenileme ve güçlendirme çalışması yapılacak.  

Proje kapsamında mevcut buz pateni pisti ve koruyucu paneller değiştirilerek uluslararası standartlara uygun hâle getirilecek. Tesisin mevcut kondisyon salonları ve soyunma odaları ile ıslak hacimleri yenileyecek olan Büyükşehir Belediyesi ihale sonrasında Adnan Ötüken Parkı ile tesis arasında bağlantı yolu da yapacak.

Büyükşehir Belediyesi, tesisi modern bir yapıya kavuşturarak buz pateni sporunun daha sağlıklı koşullarda yapılmasını amaçlıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, tesis alanı içinde sergi salonu, açık kütüphane ve kafeterya inşa edecek. Tesiste, 7’den 70’e tüm Başkentliler aileler ile vakit geçirebilecek. 

"Bu yıl hizmete açmayı planlıyoruz"

ABB Başkanı Mansur Yavaş sosyal medya hesabından tesisin yenilenmesine ilişkin şu paylaşımı yaptı:

"Ankara'nın yıllarca ihmal edilmiş sembol mekanlarını teker teker kentimize kazandırıyoruz. Belpa Buz Pateni Tesisi kapsamlı yenilemeyle daha konforlu ve uluslararası standartlara uygun hale geliyor. Her yaş grubuna hitap edecek tesisimizi bu yıl hizmete açmayı planlıyoruz."

"Yenileme çalışmalarına hızla başladık"

Başkentli gençleri spora teşvik etmek ve buz pateni sporunun daha sağlıklı koşullarda yapılmasını amaçladıklarını belirterek yenileme çalışmaları hakkında bilgi veren ABB Fen İşleri Daire Başkanlığı Üst Yapılar Şefi Latif Yeşil, şunları söyledi:

"Yapıldığı yıllarda Türkiye’nin en büyük pateni pisti olan ve Gençlik ve Spor Bakanlığından devraldığımız tesiste yenileme çalışmalarına hızla başladık. Çalışmaları 2023 yılı içerisinde tamamlayıp, Başkentlilerin hizmetine açmayı planlıyoruz. Tüm binanın elektrik ve mekanik tesisatını, buz pistinin tüm tesisatını ve binanın iç ve dış cephesinde yenileme çalışmaları başlatıyoruz. Aynı zamanda bina içerisinde statik güçlendirme çalışmaları da devam ediyor."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2059335/belpa-buz-pateni-tesisi-yenileniyor-bu-yil-hizmete-acilmasi-planlaniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.