İstanbul'da ekmeğe zam sinyali

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, üretimdeki maliyet artışlarına dikkat çekti ve zam taleplerinin şubat ayında görüşüleceğini söyledi.
Onur Çetinkaya
|
22 Ocak 2023, Pazar - 13:50
İstanbul'da ekmeğe zam sinyali

Günde ortalama 20 milyon ekmek üretilen Megakent İstanbul'da 200 gram ekmek 5 liraya satılıyor. 

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin sektörün geçen yıl maliyet artışları dolayısıyla sıkıntı yaşadığını söyledi. 

Elektrik, su, doğalgaz, akaryakıt ve işçilik gibi üretim maliyetini etkileyen zamların ekmek fiyatına yansımadığını dile getiren Çetin, İstanbul’da 200 gram ekmeğin 5 liradan satıldığını, söz konusu ağırlıktaki ekmeğin maliyetinin tüm giderler dahil 4,5 ile 4,80 lira arasında olduğunu kaydetti.

Ocak'ta zam yok ama Şubat'ta bakacağız

Bugün itibarıyla bir fiyat artışının söz konusu olmadığının altını çizen Çetin, "Net bir tarih vermem çok doğru olmaz. Çünkü bu ayın resmi tarifesi çıktı. Onun için 'şu gün, şu zaman' desem çok doğru olmaz. Fiyat artışının ocak içerisinde olmayacağı kesin. Şubat ayı içerisinde oturacağız, bakacağız. Bizim de tabii ki giderlerimiz var. İnşallah ortak bir noktada buluşacağız. Hem esnafımızı hem vatandaşımızı mutlu eden bir kararı ortaya çıkartırız" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2062916/istanbulda-ekmege-zam-sinyali
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.