Bakanı Akar'dan "Pençe Kilit" açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe Kilit Operasyonu kapsamında Zap bölgesinin büyük ölçüde teröristlerden temizlendiğini, sığınaklarının imha edildiğini belirtti, 302 kilometrelik hat güvenli hale getirildiğini açıkladı.
Onur Çetinkaya
|
24 Ocak 2023, Salı - 12:16
Bakanı Akar'dan "Pençe Kilit" açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı sonrasında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe Kilit Operasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"Pençe-Kilit’te 506 terörist etkisiz hale getirildi"

Irak sınırı olan 302 kilometrelik hattın güvenli hale getirildiğini belirten Akar, 
"Pençe Kilit Operasyonu’nda şu ana kadar 506 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu."

Sözlerine devam eden Milli Savunma Bakanı, "Operasyon kapsamında teröristler tarafından kullanılan 600’e yakın mağara, sığınak ile 2 binden fazla mayın ve el yapımı patlayıcı imha edildi. Mehmetçik operasyonda teröristlere ait 1174 silah ile 533 bin 275 mühimmat ele geçirdi." ifadelerine yer verdi.

İngiltere temasları 

Bakan Akar, NATO’nun deniz kuvvetleri komutasının bir yıl süreyle İngiltere’den Türkiye’ye geçmesi konusunda ise, "Planlı faaliyetlerin komutası gerçekleştirilecek. Herhangi sıcak bir durum söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

Type-23 fırkateynlerinin alınmasında anlaşmaya varıldığına dair haberlere ilişkin ise Hulusi Akar, "Somutlaşmış, kesinleşmiş bir şey söz konusu değil. Bizim İngiltere savunma bakanı ile ikili ilişkiler, NATO kapsamında temaslarımız var. Son Londra ziyaretimiz de bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz bir ziyaretti" diye konuştu.

Milli Savunma Bakanı, askeri eğitim iş birliği, tatbikatlar ve savunma sanayii konularında aralarında ABD, Almanya, Fransa, İtalya olmak üzere birçok ülke ile görüşmelerinin olduğunu belirterek, İngiltere’deki temaslarının da bunlardan biri olduğunu belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2063492/bakani-akardan-pence-kilit-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.