İran'dan ABD'ye: ''Bizi çok iyi biliyor...''

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın açıklamalarına tepki göstererek, “ABD, İran’ın kendi topraklarına ve çıkarlarına yönelik en ufak bir tehdit ve saldırıya tahammülünün olmadığını ve saldırganlara sert ve pişman edici şekilde cevap verdiğini çok iyi biliyor” dedi.
Ankara Masası
|
31 Ocak 2023, Salı - 05:40
İran'dan ABD'ye: ''Bizi çok iyi biliyor...''

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın “İran’ın nükleer silah edinmemesi” yönündeki açıklamasına tepki gösterdi. Kenani, “ABD, İran’a yönelik tehdit dolu açıklamalarının yol açacağı hukuki ve uluslararası sorumlulukların farkında olmalı ve bu tür provokatif açıklamaların siyasi sonuçlarını daha fazla düşünmelidir” dedi.

“İran, nükleer faaliyetlerinin barışçıl olduğunu defalarca vurguladı”

Kenani, “ABD, İran’ın kendi topraklarına ve çıkarlarına yönelik en ufak bir tehdit ve saldırıya tahammülünün olmadığını ve saldırganlara sert ve pişman edici şekilde cevap verdiğini çok iyi biliyor” ifadelerini kullandı. İran’ın ulusal güvenlik doktrininde nükleer silah edinmenin yeri olmadığını belirten Kenani, “İran, nükleer faaliyetlerinin barışçıl olduğunu defalarca vurguladı ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın tekrarlanan raporları da bunu doğruluyor” dedi.

Kenani, “Aynı zamanda İran, nükleer alandaki bilimsel, teknik ve teknolojik ilerlemesini durdurmadı ve Nükleer Silahların Yayılmasının Önlemesi Antlaşması’na üye bir ülke olarak, ülkesinin kalkınması için her adımı atacaktır” diye konuştu.

“İkiyüzlülüğü bırakın”

ABD’nin ve bazı Avrupa ülkelerinin İran'ın iç meseleleri hakkındaki yalanlarından hiçbir sonuç alamayacaklarını vurgulayan Kenani, “İkiyüzlülüğü bırakın ve İran milletinin siyasi zekasını hafife almayın. Son ayaklanmalarda, İran halkı bir kez daha ABD ve Avrupalı müttefiklerinin İran'ın ulusal güvenliği için kendi çıkarları için yok etmek istediklerini gördü. Ancak her zamanki gibi ateşledikleri kurşun taşa çarptı ve istediklerinde başarılı olamadılar” dedi.

Blinken’ın açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Arap basınına yaptığı açıklamada, “İran'ın nükleer programıyla ilgili endişelerini gidermenin en etkili yolunun diplomasi olduğu yönündeki inancımız devam ediyor. Diplomasi asla masadan kalkmaz. Ancak Başkan Biden, İran'ın nükleer silah edinmemesi konusunda kararlı olduğumuzu ve bunun olmamasını sağlamak için her seçeneğin masada olduğunu da açıkça belirtti. Ama bizim tercih ettiğimiz yol diplomasi olurdu” ifadelerini kullanmıştı.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/2065017/irandan-abdye-bizi-cok-iyi-biliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.