TUREB'den hayatını kaybeden 30 rehber için suç duyurusu

Kahramanmaraş merkezli depremin vurduğu illerden birisi de Adıyaman oldu. Otelde çok sayıda sporcunun yanı sıra 43 kişilik rehber grubundan 30’u da hayatını kaybetti. Türkiye Turist Rehberleri Birliği, otelle ilgili Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Ersin Küçükbarak
|
13 Şubat 2023, Pazartesi - 14:33
TUREB'den hayatını kaybeden 30 rehber için suç duyurusu

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan iki deprem 10 ili vurdu.

Bu 10 ilden birisi de Adıyaman oldu.

Adıyaman’da pek çok binayla birlikte Isias Otel’de yıkıldı.

Otelde konaklayan 43 kişilik rehber grubundan hayatını kaybeden rehberlerin sayısı 30'a yükseldi. Türkiye Turist Rehberleri Birliği'nin (TUREB) açıklamasına göre, Hasan Öz, Etem Yedek ve Lenur Seyfettinoğlu'nun da cansız bedenlerine ulaşıldı.

Rehberlerden 12’si sağ çıkarıldı

Rehberlerden 12'si sağ veya yaralı kurtarılırken bir rehbere ise henüz ulaşılamadı.

 TUREB, otelle ilgili Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Rehberlerden Ömer Kale’nin KATAK arama kurtarma ekince enkazdan çıkarıldığı yönünde bilgiler gelmesine  rağmen bunun teyit edilemediği hastane de mi halen enkaz altında mı olduğunun henüz bilinmediği belirtildi.

Isias Otelde hayatını kaybeden rehberler

TUREB'den alınan bilgiye göre depremde yıkılan otel enkazında Mehmet Kalaycı, Johanna Carolina Kap, Aykut Bulut, Turgut Mustafa Yedek, Ukba Alhomsi, Tahsin Cem Efe, Fikri Töre, Müzeyyen Gökçen, İmran Aydoğdu, Önder Cırık, Emin Uysun, Ömer Tabarlı, Kağan Yıldız, Umut Ulaş Tan, Ozan Koç, Samet Burak Bingöl, Hazal Baytekin, Çiğdem Şimşek, Çağkan Yılmaz, Nazımcan Hartlap, Tayfun Dal, Tamer Özdoğru, Sefa Veysel Yaşar, İdris Talha Kartav, Bahtiyar İsrafioğlu, Ali İsrafiloğlu, Ali Osman Aydın, Hasan Öz, Etem Yedek ve Lenur Seyfettinoğlu hayatını kaybetti.

TUREB suç duyurusunda bulundu

Öte yandan TUREB, Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. TUREB Başkanı Hakan Eğinlioğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen voleybolcuların yaşamını kaybetmesi nedeniyle KKTC hükümetinin de yakından ilgilendiği ve savcıların gelip teknik analizler yaptırdığı ve numuneler aldırdığına işaret etti.  "Onlar da büyük olasılıkla dava edecek” diyen Eğinlioğlu, “Biz de kendi hukukçularımız aracılığıyla harekete geçip, Adıyaman TMMMOB şubesi aracılıyla uzmanlar tarafından görüntü kayıtları ve tutanaklarla numuneler aldırdık ve iki gün önce suç duyurusunda bulunduk. KKTC de dava açtığında tüm kaybettiklerimiz ve yaralılarımız adına o davaya da müdahil olma kararı verdik. Ben bizzat gittim ve enkazı gördüm, un ufak dağılmış, kalitesiz olduğu insan gözüyle de ayırt edilebilecek düzeyde. Ancak dava sürecindeki raporda ne çıkar bilemiyoruz" diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2068815/turebden-hayatini-kaybeden-30-rehber-icin-suc-duyurusu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.