Ünsal Ban davasında tahliye kararı

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in rüşvet iddialarında adı geçen, eşi Zehra Taşkesenlioğlu'na ait kişisel verileri şantaj olarak kullandığı suçlamasıyla tutuklanan Eski Türk Hava Kurumu Rektörü Ünsal Ban, tahliye edildi.
Ankara Masası
|
13 Şubat 2023, Pazartesi - 16:56
Ünsal Ban davasında tahliye kararı

AK Parti Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ile boşanma aşamasındayken, suç örgütü olma suçundan aranması bulunan Sedat Peker'e eşinin videosunu şantaj yapmak için gönderme suçlamasıyla tutuklanan Eski Türk Hava Kurumu Rektörü Ünsal Ban davasında yeni gelişme yaşandı.

T24'ün haberine göreBan bugün tahliye edildi.

Ne olmuştu?

Peker, eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve kardeşi AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’den sermaye artırımı için 12 milyon TL rüşvet istediğini iddia etmişti.

Mine Tozlu Sineren’in ödemeyi reddettiğini belirten Peker, daha sonra Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu’nun Sineren’e ulaşarak söz konusu danışmanlık şirketinde bir araya geldiklerini belirtmişti. Sineren ise söz konusu iddiaları doğrulamıştı.

Öte yandan Ağustos 2022'de AK Partili Zehra Taşkesenlioğlu’nun eşi Ünsal Ban’a boşanma davası açtığı ve 70 milyon lira tazminat istediği ortaya çıkmıştı. Ayrıca çiftin yaklaşık 5 milyon Euro'ya Malta bandıralı bir tekne kiraladıkları da ortaya çıkmıştı. Tüm bu gelişmeler yaşanırken Zehra Taşkesenlioğlu, boşanma aşamasındaki eşi Ünsal Ban’dan ve Sedat Peker’den şikâyetçi olmuştu. Bunun üzerine Ban, Muğla'nın Milas ilçesinde boşanma aşamasındaki eşi Zehra Taşkesenlioğlu'na ait kişisel verileri organize suç örgütü lideri ile paylaşma, tehdit ve şantaj suçlamalarıyla gözaltına alınıp tutuklanmıştı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2068852/unsal-ban-davasinda-tahliye-karari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.