Miçotakis , "Türkiye'ye desteğin devam edeceğine inanıyorum"

Türkiye'deki deprem ile ilgili konuşan Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, afet sonrası ikili ilişkilerde iyileşme sağlayabileceğine inandığını belirtti.
Onur Çetinkaya
|
16 Şubat 2023, Perşembe - 13:40
Miçotakis , "Türkiye'ye desteğin devam edeceğine inanıyorum"

Kahramanmaraş merkezli deprem 10 ilde yıkıma neden oldu. Deprem sonrası yardıma koşan ülkelerin başında gelen komşu Yunanistan'da ise başbakan ikili ilişkilere değindi.

Yunanistan'dan giden arama kurtarma ekiplerinin, Türkiye'de hayat kurtarmasından duyduğu memnuniyeti ve gururu dile getiren Başbakan Miçotakis, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun sözlerine yanıt verdi.

"Halkların arasındaki duygusal bağa inanıyorum"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ikili ilişkilerde iyileşme olabileceği yönündeki açıklamalarını not ettiğini belirten Kiriakos Miçotakis, Uluslararası hukuk ölçütünde ve iyi komşuluk ilişkilerine saygılı bir şekilde çözülebilir. " dedi.

Türkiye ile sözlerine devam eden başbakan,Nihayetinde, bu trajedinin de ortaya koyduğu, halklarımız arasındaki duygusal bağa inanıyorum. Gerçekten, bu dramın içerisinden belki de Türk-Yunan ilişkileri için daha iyi bir şey çıkabileceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı. 

"İnşada rolü üstleneceğiz"

Yunan halkının, Türk halkına desteğine devam edeceğine inandığını dile getiren Miçotakis, depremden etkilenen bölgelerin yeniden inşa çabasında da Yunanistan'ın komşu ülke olarak üzerine düşen rolü üstleneceğini söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2069524/micotakis--turkiyeye-destegin-devam-edecegine-inaniyorum
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.