Babacan, "Savaş döneminde seçim yapılmıştır bu topraklarda"

Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, depremin ardından seçim tarihi ve erteleme tartışmalarına dair konuştu. Türkiye, savaşın ortasında seçim yapmış bir ülkedir." dedi.
Onur Çetinkaya
|
16 Şubat 2023, Perşembe - 15:38
Babacan, "Savaş döneminde seçim yapılmıştır bu topraklarda"

Türkiye depremle sarsılırken afetten sonra merak edilen konulardan biri de cumhurbaşkanı ve genel seçim.

Tarih daha önce 14 Mayıs diye adlandırıldı ancak 11 gün önce yaşanan felaketin ardından bu kez de erteleme tartışmaları yaşandı.

"Savaş döneminde seçim yapılmıştır bu topraklarda"

Seçim tartışmalara değinen DEVA Partisi lideri,"Bu millet nice badireler atlattı, nice zor dönemler yaşadı. Ne zaman ki birbirimize kenetlendik, hukuku işlettik; bu ülkede savaş ortasında bile Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışmıştır. " dedi. 

Türkiye'nin savaşın ortasında seçim yaptığını söyleyen Ali Babacan, "Savaş döneminde seçim yapılmıştır bu topraklarda. Bu ülkenin bu kabiliyeti, becerisi var. Bu sorunlar ancak 'Biz diyerek çözülecek" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine eleştiri 

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini eleştirisini yineleyen DEVA Partisi Genel Başkanı, Öyle bir yönetim anlayışı oluştu ki merkezden talimat almayınca hiç kimse hareket edemiyor, kimse kılını kıpırdatmıyor. Merkezde de talimat veren bir kişi var. Ondan talimatı duymayınca bütün sistem kilitleniyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin özellikle afet döneminde nasıl hantallaştırdığını, sistemin yürümesine nasıl engel olduğunu maalesef çok acı bir faturayla, çok büyük bir insani bedelle ödemiş durumdayız" diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2069569/babacan-savas-doneminde-secim-yapilmistir-bu-topraklarda
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.