Fethi Yaşar: "Gelecek günlere umudumuzu koruyacağız"

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 11 ili sarsan depreme ilişkin yayımladığı mesajında birlik ve beraberlik mesajı verdi. Yaşar "Biz büyük bir milletiz. Daha çok birleşip, birbirimize sahip çıkararak bu acı günleri de atlatacağız" ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
17 Şubat 2023, Cuma - 10:27
Fethi Yaşar: "Gelecek günlere umudumuzu koruyacağız"

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık iki büyük deprem 11 ilde yıkıma neden oldu. Depremde binlerce ev yıkılırken, on binlerce kişi hayatını kaybetti. Yüz binlerce kişi ise evsiz kaldı.

Depremin yaraları sarılmaya çalışılırken, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar sosyal medya hesabından birlik ve beraberlik mesajı verdiği bir video yayımladı.

11 ilimizi kapsayan büyük bir felaketle millet olarak sarsıldık. Kentlerimiz yerle bir oldu, on binlerce yurtdaşımızı kaybettik. Binlerce aile parçalandı. Hepimizin yüreği yandı." diyen Yaşar " Depreme uyandığımız sabahtan itibaren, milletimizle birlikte harekete geçtik. O bölgede yaşayan vatandaşlarımızı böyle bir felaketle yalnız bırakmamak, yaralarını sarmak için el birliğiyle çalıştık. 14 yıldır büyük bir aile olarak yardımlaşmanın, dayanışmanın, kardeşliğin ilçesi olduğunu söylediğim Yenimahalleli yine iş başındaydı." dedi.

"Bölgeye 90 yardım tırı gönderdik"

Belediye ve Yenimahalle olarak bölgeye yardım göndermek için seferber olduklarının ifade eden Yaşar "Her bir hemşehrimle gurur duyuyorum. Kumbarasını gönderen 6 yaşındaki yavrumuzdan, tırlara koli taşıyan 65 yaşındaki hemşehrimize kadar arı kovanı gibi çalışarak, bölgeye 90 yardım tırı gönderdik." diye konuştu.

"  Yenimahalle’nin sıcaklığıyla bağrımıza basıyoruz"

Deprem bölgesinden Ankara'ya göç etmek zorunda kalan vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek için yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirten Fethi Yaşar sözlerine şöyle devam etti:

"Şimdi de o bölgeden Ankara’ya özellikle Yenimahalle’ye gelen vatandaşlarımıza sahip çıkmak için yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Enkaza dönen evlerden yaşanmaz hale gelen şehirlerinden Yenimahalle’ye gelen tüm hemşehrilerimiz bizim en değerli misafirlerimiz. Yenimahalle’de giyim, gıda, eşya, sağlık ve barınma sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Yardımlarını evlerini bize güvenerek teslim eden her Yenimahalleli hemşehrime sonsuz teşekkür ediyorum. Yardımlarınızı belediyemizin gücüyle birleştirerek onları Yenimahalle’nin sıcaklığıyla bağrımıza basıyoruz."

"Biz büyük bir milletiz" diyen Yaşar sözlerini "Daha çok birleşip, birbirimize sahip çıkararak bu acı günleri de atlatacağız. Asıl umudumuzu kaybettiğimiz de yıkılacağımızı bilerek gelecek günlere yönelik umudumuzu koruyacağız. Türk milletinin başı sağ olsun. Allah ülkemize bir daha böyle acılar yaşatmasın." diye tamamladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2069768/fethi-yasar-gelecek-gunlere-umudumuzu-koruyacagiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.