Fransız jeofizikçi Xavier Le Pichon:" İstanbul beklenen kırılma 4.5 metre"

Fransız deprem bilimci Xavier Le Pichon: “Marmara’daki fayda yıllık kayma 18 milim. Beklediğim kırılma 4.5 metre." dedi. Pichon, İstanbul'da 7.6 büyüklüğünde bir deprem beklediğini belirtirken, tarih vermenin mümkün olmadığını söyledi.
Ankara Masası
|
20 Şubat 2023, Pazartesi - 10:40
Fransız jeofizikçi Xavier Le Pichon:" İstanbul beklenen kırılma 4.5 metre"

Fransız jeofizikçi Xavier Le Pichon, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlere dair Habertürk'te açıklamalarda bulundu.

İki büyük depremin öngörülemez olduğunun altını çizen   Xavier Le Pichon "Burada deprem gerçekleşeceği söylenemezdi. Bu imkansız" dedi.

Kahramanmaraş depreminin ardından gündeme gelen İstanbul'u etkilemesi beklenen Marmara depremine ilişkin konuşan Pichon, 'Depremin 7.6 büyüklüğünde mi olması bekliyorsunuz' sorusuna "Evet. Belki de daha fazla. Beklediğim kırılma 4.5 metre Marmara’daki fayda yıllık kayma 18 milim. Bu tip bir deprem durumunda ne yapmamız gerektiğini şimdiden düşünmek lazım. Elbette ne zaman olacağını bilemeyiz ama mutlaka olacak!. Bunun üzerinde çok iyi düşünmeniz ve hazırlanmanız lazım." dedi.

" Tarih kimi haklı çıkaracak göreceğiz"

Pichon "Tüm meslektaşlarımın böyle düşünmediğimi biliyorum. Onlar 2 ya da 3 deprem olacağını düşünüyor. Tarih kimi haklı çıkaracak göreceğiz. Bölgedeki levhaların nasıl geliştiğine bakıyorum. Marmara’da fayın bütün hareketi, belli bir uzunlukta tek bir anda yapacağını görüyorum" dedi.

İstanbul'da tsunami beklentisinin açık denizlerdeki gibi olmayacağını da söyleyen Le Pichon, "Marmara için çok büyük olmayacak, hasar yaratabilecek tsunamiler olacak" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2070487/fransiz-jeofizikci-xavier-le-pichon-istanbul-beklenen-kirilma-45-metre
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.