Deprem riski yüksek bölgelerden İstanbul'da bir binada korkutan görüntü!

Türkiye bir yandan Kahramanmaraş merkezli depremin yaralarını sarmak için var gücüyle çalışırken, diğer yandan İstanbul'daki vatandaşlar olası bir deprem olması durumunda önlem alınması konusunda seslerini duyurmaya çalışıyor. İstanbul'da bir sosyal medya kullanıcı oturduğu binan dökülen kolonlarını sosyal medya hesabından paylaşarak, "Ev sahipleri 10 bin lira kira istiyorsunuz ya evin kolonlarını görün. Bu bina bizim tabutumuz" dedi.
Büşra Bayrak
|
11 Şubat 2023, Cumartesi - 12:38
Deprem riski yüksek bölgelerden İstanbul'da bir binada korkutan görüntü!

Türkiye 6 Şubat 2023 Pazartesi günü son yüzyılın en yıkıcı iki depremini yaşadı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğünde ve Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğündeki iki depremle 10 il ağır hasar aldı.

Depremler, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Kilis ve Adana'da büyük yıkıma yol açtı.

Türkiye, Kahramanmaraş deprem felaketinde yitirdiği canlarına ağlarken, İstanbul'da yaşayan vatandaşlar, kentte yaşanacak olası bir afette evlerinin depreme dayanıklı olup olmadığını araştırmaya başladı. 

Uzmanlar İstanbul'da da her an bir deprem olabileceği konusunda açıklamalarda bulunarak, önlem alınması konusunda uyarılarda bulundu.

Kolonları dökülen binaya 10 bin lira kira istediler

İstanbul Küçükyalı'da bir sosyal medya kullanıcı da oturduğu 4 katlı binanın kolonlarının dökülmeye başladığını ve ev sahibinin depreme dayanıksız bina için 10 bin lira kira aldığını belirtti.

Sosyal medyanın gündemine oturan o video da kiracının kolonları eliyle tuttuğu an dökülmeye başladığı görülürken, " Ev sahipleri 10 bin lira kira istiyorsunuz ya evin kolonlarını görün. Bu kaç şiddetinde depreme dayanır? Bu bina bizim tabutumuz" dedi. 

Sosyal medyada bir çok kullanıcı duruma tepki göstererek, evlerinin deprem riskine karşı önlem alınması için çağrıda bulundu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2068413/deprem-riski-yuksek-bolgelerden-istanbulda-bir-binada-korkutan-goruntu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.